Mladiborčani bodo danes urejali okolico Starega mostu

Zakvačkajmo Stari most v Mariboru 2015.

Skupina 15 prostovoljcev bo danes urejala okolico Starega mostu.

Mestni mladinski svet Maribor se bo z današnjo prvo akcijo znova lotil že pred tremi leti začetega projekta Mladiborčani, s katerim želi spodbuditi mlade prostovoljce, ki jim je mar za mesto in želijo svoj čas in dobro voljo prispevati v dobro Maribora in njegovih meščanov.

Kot je pred današnjim začetkom projekta povedal predsednik mestnega mladinskega sveta Matic Matjašič, se bodo s prostovoljskimi akcijami lotili obnove različnih dotrajanih javnih površin v mestu, organizirali bodo čistilne akcije, spodbujali medgeneracijsko sodelovanje in na različne načine prispevali k odnosu do skupnosti.

Podobnih aktivnosti so se prvič lotili že v letih 2015 in 2016 skozi projekt Glas Mladih Maribora, ko so med drugim obnovili eno od igrišč na Pobrežju, a je po Matjašičevih besedah takrat vnema zaradi upadajočega interesa in pomanjkanja idej nekoliko zamrla.

Mladi so zato predlagali, da bi prostovoljci za svoje ure zbirali točke oziroma prostovoljske ure, za katere bi bili tudi simbolično nagrajeni, zato smo v mladinskem svetu vzpostavili posebno bazo prostovoljcev, k sodelovanju pa bomo povabili tudi pokrovitelje. Prostovoljcem bomo izdajali tudi potrdilo o sodelovanju ter pripravili nagrade za najbolj aktivne, vsekakor pa je največja motivacija Mladiborčanov prav prostovoljski prispevek našemu mestu,” je pojasnil Matjašič.

Na današnji uvodni akciji bodo v celoti očistili okolico Starega mostu, med drugim bodo z njega odstranjevali grafite in stare plakate ter ga del tudi simbolično na novo obarvali. Poleg današnje akcije v prihodnje načrtujejo tudi sodelovanje pri vnovični ureditvi trenutno precej zapuščene Piramide nad Mariborom, aktivni nameravajo biti tudi v Mestnem parku, Betnavskem gozdu in pod Pohorjem.

“Iskali bomo neke sive lise v mestu, ki niso urejene in jih bomo s pomočjo prostovoljstva pomagali olepšati. Prav tako bomo organizirali pohode za starejše,” je pojasnil Matjašič in dodal, da projekt ni časovno omejen, saj ga želijo obdržati trajno in pri tem vzpostaviti neko obliko prostovoljskih enot, ki jih bodo povezali tudi z mobilno aplikacijo.
Vir: Lokalec.si

1 KOMENTAR

Oddaj komentar