Štuhčeva v Lake Louisu na 21. mestu

Ilka Štuhec na 55. Zlati lisici

Avstrijka Nicole Schmidhofer je zmagovalka drugega letošnjega smuka za svetovni pokal alpskih smučark v Lake Louisu. Aktualna lastnica smukaškega globusa ima zdaj na smukih v Lake Louisu tri zmage. Edina slovenska predstavnica Ilka Štuhec je preizkušnjo končala na 21. mestu.

Ravno pred nastopom Štuhčeve, ki je tako kot v petek na prvem smuku nosila startno številko 13, je skoraj prišlo do spremembe na mestu vodilne.

Mikaela Shiffrin je bila izredno hitra in zelo dobro na poti do druge karierne smukaške zmage, a je proti koncu nekoliko zašla iz idealne smeri in za Avstrijko na prvem mestu zaostala vsega 13 stotink sekunde za drugo mesto.

Čeprav ni zmagala ima Američanka po šestih tekmah na vrhu skupnega seštevka že 446 točk in si je pred prvo izzivalko Švicarko Michelle Gisin nabrala velikih 270 točk zaloge.

Presenetljiva zmagovalka skrajšanega petkovega smuka Čehinja Ester Ledecka, ki je startala kot druga, tokrat ni bila del zmagovalne trojice. S tretjega mesta jo je za vsega dve stotinki sekunde potisnila Italijanka Francesca Marsaglia (+0,43), ki se je pri 29 letih veselila svojih prvih stopničk na tekmah svetovnega pokala.

Ledecka, ki tekmuje in zmaguje tudi na deskarskih progah, se je s fantastičnim koncem tedna v Skalnem gorovju zavihtela na tretje mesto skupnega seštevka, s prednostjo 14 točk pred Schmidhoferjevo pa ostaja vodilna v posebnem smukaškem seštevku.

Edina slovenska predstavnica onstran Atlantika Štuhčeva se je še na drugem smuku po vrsti po februarski poškodbi kolena uvrstila v najboljšo trideseterico. Seveda pa dvakratna zaporedna svetovna smukaška prvakinja meri precej višje.

V petek je bila 17., dan kasneje pa je preizkušnjo na smuku, ki je bil z vrha, končala na 21. mestu, za zmagovalko iz Avstrije pa zaostala 1,98 sekunde. Pred tremi leti je ravno v Lake Louisu osvojila svoji premierni smukaški zmagi ter v nadaljevanju nanizala svoje največje uspehe, a tudi utrpela dve poškodbi kolena.

Mariborčanki tudi na sobotnem smuku ni uspelo narediti pričakovanega in želenega preboja. Po prihodu v cilj seveda ni bila zadovoljna, saj ji ni uspelo prehiteti nobene izmed smučark, ki so dotlej prišle v cilj. Do konca tekme je 29-letno Štajerko prehitelo še enajst smučark. Odgovora na vprašanje, kaj je šlo narobe in zakaj ni dosegla želenega rezultata še ne pozna.

“Se tudi sama sprašujem. Res je, da sem spet naredila nekaj napak, ki pa niso bile katastrofalne. Določene stvari so bile vseeno boljše kot v petek. Dala sem vse od sebe, žal pa se ni izšlo, kot bi si želela. Vsekakor bomo z analizo vožnje ugotovili, kje je vzrok, da ne smučam tako kot znam. Jutri je nov dan, verjamem in vem, da mi lahko uspe tudi na tekmi smučati tako, kot sem na pripravah v Copper Mountainu. Še vedno vem, da nisem pozabila smučati v enem tednu,” je povedala Štuhčeva.

Trojni tekmovalni spored v nacionalnem parku Banff se bo sklenil v nedeljo s superveleslalomom.
Vir:Lokalec.si

Oddaj komentar