Predizbor za izvirno erotično pesem v slovenskem jeziku

Fotografija je simbolična, vir: Pixabay.com

V petek, 10. maja, bo ob 20. uri v mariborskem klubu KGB prvi predizbor pesnikov in pesnic, ki sodelujejo na sedmem mednarodnem festivalu erotične poezije “Muze, pri muzah, z muzami”. Festival je tokrat razširil krila po vsej Evropi in državah Balkana, saj je razpis potekal po več kot 15 državah. Natečaj je pripravila Založba Maus.

Na prvem preizboru bo tokrat sodelovalo 18 slovenskih pesnikov in pesnic, ki jih je izbrala petčlanska komisija. Prireditev bosta povezovala voditeljica Nataša Švikart, vodja Založbe Maus, ter Rok Vilčnik. Ta bo v kar več vlogah, saj bo nastopil tudi kot glasbeni gost, skupaj s Saidom Begovičem ter Tino in Tajo Korošec. Obiskovalci bodo lahko uživali še v ogledu orientalskega plesa Nine Ploštajner. Zaigral bo tudi band NEA, ob koncu pa bo nastopil še DJ Šegec.

Strokovna žirija, ki jo sestavljajo Marjan Pungartnik, Tonja Jelen, Ana Porenta in makedonski pesnik Borče Panov, bo izbrala med izbranimi pesniki in pesnicami pet polfinalistov, ki se bodo vrstili v naslednji krog izbora muze ali apolona.

Oddaj komentar