Odziv mladinskega sveta Maribor na odpoved brezplačnega najema prostorov

FOTO: Mestni mladinski svet Maribor/Facebook

Včeraj smo poročali, da Mestna občina Maribor odpoveduje brezplačen najem prostorov mladinskemu svetu. Na omenjeno sporočilo MO Maribor so se odzvali tudi v Mestnem mladinskem svetu Maribor.

V svetu so se na odločitev občine odzvali s presenečenjem zaradi “napada, s katerim je ta kar preko medijev napovedala odpoved pogodbe prostorov”. Kot pravijo, naj bi to informacijo neuradno prejeli pred nekaj dnevi, sklepa pa jim doslej še niso vročili, kaj šele, da bi bil končan celoten upravni postopek.

Menijo, da gre za nov poskus uničenja organizacije

V svojem odzivu so poudarili, da so avtonomna reprezentativna organizacija mladih in mladinskih organizacij v mestu, ki nikoli ne bo delala po diktatu vsakokratnega vodstva občine, ampak bo zastopala interese mladih in mladinskih organizacij.

“To vsakokratnemu vodstvu seveda ni po godu in znano je, da smo bili večkrat kritični do občine in obratno, a tako ekstremnih potez ni naredil noben župan doslej,” poudarjajo v mladinskem svetu pod vodstvom mestnega svetnika Matica Matjašiča. Po njegovem mnenju gre za nov poskus uničenja organizacije, ki v Mariboru deluje že zelo dolgo, a da takšne poteze ni naredilo nobeno vodstvo v sodobni zgodovini mesta.

Poročila za leto 2019 niso oddali pravočasno

V svetu priznavajo, da so letos izvedli manj programa od načrtovanega in da so ga tudi skozi leto prilagajali, a je razlog vsem dobro znan, saj epidemija covida-19 ni zaobšla niti njih. Priznavajo tudi, da poročila za leto 2019 niso oddali pravočasno, vseeno pa so oddali vse potrebne dokumente kot vsa leta doslej, a je to samo letos za občino očitno premalo.

Obtožbe o malomarnem odnosu do nepremičnine zavračajo, glede pokrivanja obratovalnih stroškov pa so pojasnili, da do današnjega dne od občine še niso prejeli niti evra, čeprav so sredstva v proračunu zagotovljena.

Danes nas je presenetil napad Mestne občine Maribor, ki je kar preko medijev napovedala odpoved pogodbe prostorov MMSM…

Objavil/a Mestni Mladinski Svet Maribor dne Sreda, 18. november 2020

Oddaj komentar