FOTO: Mariborčani tekli po mariborskih ulicah

Že drugo leto zapored so v Mariboru priredili mestni tek. Najprej so tekli otroci, nato še odrasli. 

Športna zveza Maribor je že drugo leto zapored priredila mariborski mestni tek, ki so ga tokrat oplemenitili z dobrodelno noto. “Želeli, da tek nosi tudi dobrodelno noto. Z veseljem smo tako podprli program Zveze prijateljev mladine Maribor, ”Omogočimo sanje”, katerega namen je pomagati tistim otrokom in mladostnikom, ki so nadarjeni na izbranem področju, prihajajo pa iz socialno šibkih družin in tako nimajo sredstev, da bi svojo nadarjenost nadalje razvijali. Skupaj nam je tako uspelo zbrati več kot 1.800 €. Že lani smo si zadali cilj, da ta znesek letos presežemo in verjamemo, da nam bo to tudi uspelo,” so povedali organizatorji iz Športne zveze Maribor.

Po besedah organizatorjev je bil cilj teka, da v center mesta privabijo ljubitelje teka iz vseh koncev ter na ta način obudijo mestno dogajanje. Proga je vodila mimo prepoznavnih naravnih in kulturnih znamenitosti mesta kar je teku dodalo še dodatno vrednost saj je trasa teka, ki je bila speljana v strogem centru mesta in na ta način edinstvena.

Ob tekaškem dogajanju pa na Trgu Leona Štuklja poteka tudi Festival mariborskega športa. Mariborski klubi in društva predstavljajo svoje klubske dejavnosti, športne programe ter športne šole.

Oddaj komentar