Parkirna hiša pri UKC Maribor: Zaradi gneče poteče dovoljen čas izhoda, vozniki morajo plačati ponovno

Best In Parking

Na nas se je pred dnevi obrnila bralka, ki je obiskala UKC Maribor. Povedala je, da je v dopoldanskih urah v parkirni hiši res “prava katastrofa”, predvsem starejši ljudje so zmedeni. Zaradi gneče, ki nastane zaradi vozil, pa se številni srečajo s tem, da parkirni listek, ki so ga plačali, poteče oz. v času, ko se odpravljajo na izhod, prekoračijo čas, zato morajo nato ponovno plačati parkirnino. Celotni članek je na ogled TUKAJ.

“Kljub temu, da poseduje kartico invalida, ne moreva normalo v notranjost UKC”

Po objavi članka, smo v uredništvo prejeli več zgodb, s podobno vsebino. “Tudi sama se srečujem z nenormalno gnečo na rampah vhoda v UKC Maribor. Kjer pa ne vidim kartic invalidov, v avtomobilih je samo ena oseba in še to sorazmerno mlada in na pogled zdrava. Za jutri, v četrtek, je oče naročen na manjši operativni poseg. Vse bi bilo še okej, če ne bi bil invalid, brez noge. Kljub temu, da poseduje kartico invalida, ne moreva normalo v notranjost UKC,” nam je včeraj v uredništvo pisala Majda.

“Moj logistični plan je, da vzameva od doma invalidski voziček, se poskusiva parkirati čim bliže Ukc in se z vozičkom odpeljati v notranjost, do ambulante. Ampak jutrišnja napoved je dež. Če mu dam dežnik je on suh, jaz pa mokra, ker moram potiskati voziček,” je še povedala: “Po posegu pa morava zopet do oddaljenega parkirnega mesta, kjer namestim očeta v avto, in z veliko spretnosti in fizične moči spravim se invalidski voziček v avto.”

Mislim, da bi morali za osebe s statusom invalida kako drugače organizirati vhod v UKC.

Na nas se je obrnila tudi Sonja, ki je dejala: “Uslužbenci na rampah se ne znajo obnašat. Garaža je zelo majhna, komaj parkiraš avtomobil, če se srečata dva avtomobila je že problem. Ko sem plačala in zapeljala do rampe je bila gneča tako velika, da mi je 15 minut poteklo. Stopila sem do gospoda na rampi, mu dejala, da sem plačala in zdaj ne morem ven. Njegov odziv pa je bil, da naj še enkrat plačam. “

“To ni način, saj nisem jaz kriva, da je gneča in ne morem v 15 minut zapeljati ven”

“On mi ne more pomagat, obnašal se je zelo zadrto in grdo, da naj plačam. Ker sem zapeljala na pločnik in še enkrat šla plačat, so vsi za mano mogli ponoviti. Parkirišče ni poceni, če to naredijo vsakemu obiskovalcu, s tem veliko več zaslužijo. Dvakrat sem plačala po 3 evre to se mi ne zdi malo. Res žalostno, da se to dovoli,” zapiše

Za garažno hišo je zadolženo podjetje Best in Parking, ki pa se na naša novinarska vprašanja že več mesecev, kljub večkratnim pozivom, ne odziva.

Če imate zanimivo zgodbo za nas nam pišite na info.bktv@gmail.com.

Oddaj komentar