Janša na obisku v UKC Maribor

Vir: UKC Maribor

Predsednik vlade Janez Janša je včeraj v popoldanskih urah obiskal Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor, so sporočili iz največje bolnišnice v vzhodni Sloveniji. Sprejela sta ga direktor UKC Maribor Vojko Flis in strokovni direktor Matjaž Vogrin ter mu predstavila stanje.

Predsednik vlade si je ogledal urgentni center, območje, namenjeno za obravnavo okuženih z novim koronavirusom in obolelih s covidom-19, ter si ogledal prostore in se pogovoril z zdravstvenim osebjem na delovišču.

Vodstvo kliničnega centra ga je seznanilo s trenutnimi razmerami, ukrepi in delom v prihodnje. Govorili so tudi o osebni varovalni opremi in drugih podrobnostih v času trenutnih razmer. V UKC Maribor je bilo v četrtek hospitaliziranih 31 bolnikov s covidom-19, od tega 13 na intenzivnem oddelku. Dan prej je bilo 28 hospitaliziranih bolnikov, 11 na intenzivni terapiji. Doslej sta v UKC Maribor umrla dva bolnika, v domačo oskrbo pa so v četrtek odpustili štiri, doslej skupaj 42.

“Zaradi naših zdravnikov in tistih vodstev zdravstvenih ustanov, ki so imeli dovolj modrosti, znanja in poguma, da so pravočasno videli dlje kot tisti na vrhu, smo epidemijo koronavirusa v prvi fazi lažje obvladali,” je po obisku na družbenem omrežju Twitter zapisal Janša. Ob tem je navedel, da so zdravstveni delavci v UKC Maribor začeli sprejemati prve ukrepe v boju proti bolezni že 7. februarja.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar