5 najboljših jedi po treningu

Aktivni ljudje vedo kako pomembno je izbirati dobro hrano in pijačo po treningu, vendar še vedno večina ljudi temu ne posveča dovolj časa.
Želite najboljše rezultate? Držite se spodnjih navodil in po vadbi zaužijte zaupanja vredna živila.

1. Rdeča pesa
Ta nenavadna zelenjava ima rdeč pigment, imenovan betacianin in služi kot odličen antioksidant, pomaga pri prenosu kisika v mišice in blaži mišične krče. Pripravite jo na najljubši način: kuhana, ocvrta, narezana ali naribana v solatah.

rdeca-pesa1
Slika je simbolična.

2. Jajca
Jajca vsebujejo veliko beljakovin in veljajo za eno najboljših obrokov po treningu, saj pomagajo pri obnavljanju tkiv in dajejo moč mišicam.

3. Grški jogurt
1,7 dcl grški jogurta ima 14 gramov beljakovin in samo 100 kalorij. Poleg svežega sadja, je jogurt odlična izbira jedi po vadbi.

4. Lubenica
V toplejših dneh vsi radi uživamo to okusno in osvežilno sadje. Pomaga rehidrirati naše telo in mu daje hranila. 92 odstotkov lubenice je voda, porciji dveh skodelic pa imata le 80 kalorij. Poskusite tudi okusen napitek: zmešajte dve skodelici koščkov lubenice, žlico medu, žlico listov mete, 1 dcl grškega jogurta in cimeta.

red powerđ.00_03_07_18.Still001

5. Puranje meso
Odličen vir beljakovin, ki so nujno potrebne po treningu, da si telo opomore. Količina potrebnih beljakovin potrebnih beljakovin se razlikuje od osebe do osebe. Če se ukvarjate s tekom, zadostuje od 1,2 do 1,4 g beljakovin na kilogram telesne teže, tisti, ki pa trenirate na moč, potrebujete 1,6 do 1,7 g beljakovin na kg telesne teže.

Oddaj komentar