ZPM Maribor: Druženje otrok je zelo pomembno

Zveza prijateljev mladine (ZPM) Maribor je na zadnji dan počitnic povabila skupino otrok v Koruzni labirint, nam pa predstavila aktivnosti, ki so jih med poletjem izvedli za otroke in kako so se ti imeli na njihovih letovanjih, ZPM Maribor je namreč v tem predelu Slovenije edina organizacija, ki je več otrok odpeljala na letovanja.

Poudarek dejavnosti ZPM Maribor je med drugim tudi to, da otroci počitnice preživijo čim bolj sproščeno, zato so se pri ZPM odločili, da jim to tudi omogočijo ob upoštevanju vseh priporočil in navodil strokovnjakov v zvezi z zamejevanjem bolezni covid-19.

Na zadnji počitniški dan so se otroci pod okriljem ZPM Maribor pravkar odpravili na raziskovanje Koruznega labirinta. Jutri pa jih že čaka pouk v šolskih klopeh.

Gepostet von BK TV am Montag, 31. August 2020

Danes niso izpeljali Neresne olimpijade, ampak so več skupin otrok odpeljali v Koruzni labirint, ki so ga raziskovali in iskali v njem točke. Med tem, ko so bili otroci raziskovalci, pa nam je vodstvo ZPM Maribor zaupalo rezultate letošnjih počitniških dejavnosti.

Predsednica ZPM Maribor Nina Babič je poudarila, da je tudi v teh izrednih časih pomembno, da se otroci družijo in da so preživeli počitnice sproščeno:

Sekretar ZPM Maribor Božidar Raušl je poudaril, da je bila ZPM Maribor ena redkih organizacij, ki je večje skupine otrok letos odpeljala na letovanje. Letos so jih skupno odpeljali 1162.

Koordinatorica dejavnosti na ZPM Maribor Kornelija Kaurin je izpostavila, da so z nekaj prilagajanja in z upoštevanjem priporočil in navodil pripravili veliko dejavnosti, od ustvarjalnih delavnic, obiskov, izletov in mnogo drugega.

Oddaj komentar