Mladi raziskovalci zagovarjajo svoje naloge že 38. natečaja Mladi za napredek Maribora

Aprilsko dogajanje pri ZPM Maribor zaznamujejo projekt Mladi za napredek Maribor, nov cikel srečanj za starše, začetek usposabljanj za nove prostovoljce in prvomajske počitnice.

Pripravljajo tudi novo spletno akcijo ob Dnevu Zemlje, izmenjevalnico oblačil za mlade Cunjami, delegacija mladih parlamentarcev iz podravske regije pa se pripravlja na zasedanje 31. nacionalnega Otroškega parlamenta®.

Že 38. natečaj Mladi za napredek Maribora

Na 38. natečaju Mladi za napredek Maribora, ki je namenjen spodbujanju raziskovalnega dela mladih, je bilo letos oddanih 199 raziskovalnih nalog in inovacijskih predlogov. Večji del raziskovalnega dela so mladi raziskovalci že opravili, čakajo pa jih še zagovori pred strokovnimi komisijami, v katerih sodeluje nekaj več kot 100 strokovnjakov na 32 raziskovalnih področjih. Zagovori nalog so se pričeli v pete, in bodo potekali do 23. aprila 2021, v spletnem okolju Zoom. Termini zagovorov so objavljeni na tej povezavi, več informacij o projektu pa najdete na naši spletni strani, na podstrani Mladi za napredek Maribora.

Cikel 2021 Za starše

V aprilu je staršem, ki jih muči kakršno koli vprašanje s področja vzgoje in odnosov med starši in otroki ter v družini nasploh, na voljo še termin telefonskega svetovanja –  22. aprila 2021, med 16. in 18. uro, na telefonski številki 040 94 00 94 – LINIJA ZA OČETE IN MAME – LOM. Nadaljujejo tudi Cikel 2021 Za starše, mesečna srečanja, ki jih je lansko leto precej zdesetkala epidemija. Do poletnih počitnic načrtujejo tri srečanja, na katerih se bodo posvetili naslovni temi in naravnim zakonitostmi, ki dajejo širši pogled na odnose in delovanje v njih, ter s praktičnimi primeri raziskali zavedanje o lastnih »kratkih stikih«, ki staršem preprečujejo, da delujejo podporno, ko otrok to potrebuje. Prvo srečanje, na temo Jaz in svet – Kako se znajdem v tem času? bo v torek, 20. aprila 2021, med 17. in 18.30 uro. V primeru, da srečanja ne bo možno izpeljati v Domu ustvarjalnosti mladih v živo, bo potekalo preko spleta. Dejavnosti za starše potekajo v okviru vsebin VGC Štajerska in so brezplačne. Obvezne prijave in dodatne informacije: Tadeja Dobaj, 02 229 94 52, 041 532 119, tadeja@zpm-mb.si.

Pripravljajo se že na prvomajske počitnice

26., 28., 29. in 30. aprila 2021, med 8. in 16. uro, bodo, če bodo epidemiološke razmere to dopuščale, v Domu ustvarjalnosti mladih (DUM) Maribor potekale ustvarjalne delavnice, katerih rdeča nit bodo čebele in druge koristne žuželke. Iz likovnih izdelkov, ki bodo nastali na delavnicah, bodo pripravili razstavo in jo odprli ob Mednarodnem dnevu čebel, 20. maja. Ostale počitniške vsebine bodo potekale na prostem – obiskali bodo čebelarja, na potepu po mestnih gričih raziskovali skrivno življenje dreves in s pravljičarko Simono in kresnicami poleteli na Pohorje. Vse dejavnosti so brezplačne, prijave so obvezne. Podrobna navodila glede omejitev zaradi preprečevanja širjenja bolezni Covid-19 bodo še objavili. Prijave in dodatne informacije: INFO-DUM, 02 229 94 50, 040 433 511, info.dum@zpm-mb.si.

Oddaj komentar