V SNG Maribor koncert prvonagrajencev tekmovanja Temsig

SNG Maribor

V Kazinski dvorani SNG Maribor bo ob 18. uri slavnostni koncert prvonagrajencev 51. tekmovanja Temsig, na katerem bodo nastopili izbrani predstavniki vsake tekmovalne discipline. Letos je tekmovalo 679 tekmovalcev v solo disciplinah in 28 komornih skupin.

Letošnje tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije (Temsig) je potekalo od 7. do 22. marca v disciplinah flavta, kljunasta flavta, oboa, klarinet, saksofon, fagot, petje, klavir, diatonična harmonika, komorne skupine s trobili in komorne skupine jazz.

Izvedeno je bilo na dvanajstih prizoriščih v krajih Beltinci, Celje, Gornja Radgona, Ljutomer, Maribor, Murska Sobota, Ormož, Ptuj, Slovenska Bistrica in Velenje.

Zaradi poslabšane epidemiološke situacije predtekmovanje za najmlajše udeležence v prvih dneh februarja ni bilo izvedeno; vsi tekmovalci prve starostne kategorije so nastopili na državnem tekmovanju v marcu.

Skupno število letošnjih tekmovalnih nastopov je bilo 707, vseh tekmovalcev pa 790.

Tekmovalce so ocenjevali priznani glasbeniki, pedagogi oziroma koncertanti, ki so sestavljali tričlanske strokovne žirije. Podelile so jim skupno 287 zlatih plaket, 275 srebrnih plaket, 134 bronastih plaket, 62 prvih nagrad, 58 drugih nagrad in 47 tretjih nagrad, posebna priznanja in priznanja za udeležbo.

Izbrani prvonagrajenci bodo prejeli tudi posebne nagrade v obliki koncertnih nastopov, studijskih snemanj ali praktičnih nagrad, ki jih podeljujejo javni zavodi, kulturna društva, festivali in podobno. Posebne nagrade bodo podeljene na nocojšnjem zaključnem koncertu.

vir: sta

Oddaj komentar