Vratar Đurica ostaja v Mariboru

Mariborski vratar Marin Đurica

Čeprav smo šele konec januarja, vodstvo RK Maribor Branik že pridno dela v smeri sestave moštva za prihodnjo sezono. Tako so z odličnim vratarjem Marinom Đurico podaljšali sodelovanje do konca sezone 2019/20.

Pred mariborskimi rokometaši je druga polovica sezone, v kateri bo primarni cilj, uvrstitev med prvih 6 moštev rednega dela in s tem uvrstitev v končnico za prvaka lige NLB. Kljub sprotnemu kadrovanju, vodstvo že zelo aktivno razmišlja o sestavi ekipe za naslednjo sezono. Potem, ko so za prihodnjo sezono sklenili sodelovanje z mladim obetavnim srbskim krožnim napadalcem Vukom Milenkovićem, bo prihodnjo sezono barve RK Maribor Branik branil tudi vratar Marin Đurica. “Marin je v času, odkar je v Mariboru, postal pomemben člen moštva. Vedno znova navdušuje z neverjetnimi obrambami in ima velik vpliv na soigralce in s tem tudi na potek tekme. Njegov doprinos ekipi je velikega pomena. Prav tako je tudi izjemen človek. Podaljšanje sodelovanja z njim nam je v veliko veselje, verjamem pa, da tudi za soigralce in nagrada za vse simpatizerje mariborskega rokometa. Vsi si želimo, da nas bo z odličnimi predstavami navduševal tudi v prihodnje,” je dejal direktor RK Maribor Branik, Branko Bedekovič.

RK Maribor Branik
FOTO: MP Produkcija

27-letni čuvaj mreže iz hrvaške Reke ima za sabo odličen prvi del sezone. Z več kot 12 obrambami v povprečju na tekmo je eden boljših vratarjev slovenske lige, temu primerno pa se je tudi povečalo zanimanje zanj s strani drugih klubov. Kljub kar nekaj konkretnim ponudbam, tudi iz tujine, se je odločil, da ostane v Mariboru. “Zelo sem vesel, da smo podaljšali sodelovanje. Menim, da smo v prvem delu sezone skupaj sestavili dobro zgodbo, ki pa jo moramo nadaljevati v prihajajočih mesecih. K odločitvi so botrovali tudi moji številni osebni razlogi, saj se tukaj odlično počutim, dela se dobro, klub je ambiciozen in verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo doseči čim boljši rezultat,” je dejal prvi vratar RK Maribor Branik, ki je z odličnimi predstavami prirasel k srcu gledalcem v dvorani Tabor. Ob tem dodaja, da mu podpora s tribun veliko pomeni.

“Seveda sem zelo vesel, ko se v dvorani Tabor zbere večje število ljudi in te podpirajo s tribun. Ne samo meni, vsem igralcem, je to dodaten zagon za dobro igro. To potrebujemo,” je zaključil Đurica.

Oddaj komentar