Simon Razgor se po sedmih letih vrača v mariborski rokometni klub

Simon Razgor. Vir: RK Maribor Branik

Vodilni strelec na večni klubski lestvici RK Maribor Branik Simon Razgor je v vijoličastem dresu igral med letoma 2007 in 2014. V sedmih sezonah je dosegel kar 1173 golov, z Mariborom pa leta 2010 zaigral tudi v finalu pokala. Nato je bil sedem let v Belorusiji, zdaj pa se vrača v Slovenijo.

Po slovesu od štajerske prestolnice se je Razgor preselil v Belorusijo, kjer je vseh sedem let nosil dres serijskega beloruskega prvaka Meshkov Brest. Z beloruskim velikanom je vsako leto igral v elitni ligi prvakov, v sezoni 2015/16 pa je med evropsko elito dosegel sijajnih 30 golov. Razgor je bil zelo aktiven tudi v slovenski reprezentanci, za katero je dosegel več kot 100 zadetkov. Slovenijo je med drugim predstavljal na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru leta 2016, kjer je naša reprezentanca zasedla 6. mesto.

35-letnik se je po dolgem obdobju v tujini odločil, da je čas za povratek v Slovenijo. Z vodstvom RK Maribor Branik se je hitro dogovoril za sodelovanje. V klubu so zapisali, da bo “Razgor s svojimi izkušnjami velika dodana vrednost za vse mlade in nadarjene fante v naši slačilnici. Vsekakor bo njegova prisotnost samo še dvignila zavzetost za delo in ekipo popeljala na še višjo raven”.

Razgor: “Znova se bo treba dokazati.”

Ob skorajšnji vrnitvi v svoj domači klub je Simon Razgor dejal: “Po poteku kariere smatram Maribor za domač klub. Tam sem preživel sedem let, ki so med najbolj plodnimi v moji karieri. Tam sem naredil res dober temelj za nadaljnja leta. Če logično pogledamo številke, se vse skupaj sklada. Sedem let sem bil v Mariboru, sedem let sem bil v Brestu, zdaj pa se znova vračam nazaj. Glede na leta je težko pričakovati, da bom v Mariboru odigral še sedem let, ampak se navkljub temu zelo veselim novih izzivov.” In kako razmišlja? “V Maribor prihajam z miselnostjo, da se zame vse skupaj začne znova. Ne pričakujem, da imam zaradi preteklosti kaj kredita. Znova se bo treba izkazati in si priboriti naklonjenost soigralcev in vseh ostalih v klubu.”

Pisanec: “Počaščeni smo, da se vrača domov.”

Mihael Pisanec, poslovni direktor RK Maribor Branik, pa se tudi veseli vrnitve Razgorja: “Simon je v svojem prvem obdobju v Mariboru pomagal postaviti čvrste temelje tega kluba. S svojim profesionalnim odnosom je prispeval ne le k identiteti moštva, temveč tudi k identiteti kluba. Počaščeni smo, da se vrača domov, v Dvorano Tabor, kjer bo v prihodnji sezoni znova navduševal s svojo igro, s svojo prisotnostjo v slačilnici pa pomembno prispeval k razvoju naših mladih igralcev.”

Oddaj komentar