Rokometaši RK Maribor Branik na sredini tekmi dosegli remi z MRK Krka

Utrinek s tekme RK Maribor Branik in MRK Krka. Foto: Anamarija Valentina Dajnko

Rokometaši mariborskega Branika nadaljujejo tekme po zdaj že bolj zgoščenemu urniku. V sredo so se na zaostali tekmi 11. kroga lige NLB srečali s Krko, ekipi pa sta si po pravi drami v končnici razdelili točki (22:22).

Prvi gol na tekmi so dosegli gostje, a so uvodne minute vseeno povsem pripadle Mariboru. Na začetku srečanja je bil izredno razpoložen Izidor Budja, ki je dosegel prva gola za Maribor. Vijoličasti so v 9. minuti povedli s 5:1, a lepe prednosti niso uspeli dolgo zadržati. Gostje so v nadaljevanju dobro izkoristili tudi izključitvi Hedla in Žabića, izid pa poravnali v 17. minuti (6:6). V zadnjih 10 minutah prvega dela se je napad Maribora nekoliko zaustavil, gostje pa so to znali izkoristiti in polčas končali z dvema zaporednima goloma za vodstvo s 13:11.

Začetek drugega polčasa je povsem pripadel Mariboru, ki je z odlično obrambo prišel do popolnega preobrata in v 36. minuti povedel s 16:14. V zadnjo četrtino tekme so vijoličasti vstopili ob izidu 19:15, a se je vztrajna Krka znova vrnila. V napeti končnici so Mariborčani pri izidu 21:18 že razmišljali o zmagi, a so gostje v 55. minuti zadeli za 21:19, nato pa naši fantje žal niso uspeli zadeti za tri gole prednosti. Dve minuti pred koncem je Krka izid poravnala, Maribor pa je osem sekund pred koncem povedel z golom Adriana Miličevića. To ni bilo dovolj za zmago, saj je v nasprotnem napadu še pred zvokom sirene zadel Tilen Kukman. Pri Mariboru je devet golov dosegel Izidor Budja, pri Krki pa je prav toliko golov dosegel Tilen Kukman. V vratih Maribora je znova blestel Mark Ferjan, ki je zbral 14 obramb. Ferjan je bil izbran tudi za igralca tekme.

Tekma RK Maribor Branik in MRK Krka. Foto: Anamarija Valentina Dajnko

Zapravili dobljeno tekmo

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik, je ob koncu tekme povedal: “Žal smo zapravili dobljeno tekmo, ki je bila za nas nekako tekma sezone. Na žalost danes ni bil razpoložen nobeden od trojice srednjih zunanjih, vseeno pa smo imeli pet minut pred koncem tri gole prednosti. Nato smo do konca tekme naredili preveč napak, bili smo v krču in pod pritiskom klonili, Krka pa je zasluženo prišla do točke.”

Mirko Skoko, MRK Krka, pa je dejal, da je po s eno usvojeno točko zadovoljen in hkrati, da ni: “S točko sem in nisem zadovoljen. Mislim, da smo imeli na tekmi več nadzora kot Maribor. Na začetku drugega dela smo najprej dosegli gol in povedli za tri, nato pa je sledil mrk v napadu. 10 minut smo ostali brez gola, fantje so se v napadu izgubili in igrali čez sredino, kjer smo vedeli, da je obramba Maribora najmočnejša.” Dodal je, da so nato “igrali v krču in pod pritiskom rezultata, ampak smo hvala bogu prikazali karakter in prišli do vsaj ene točke. To nam v borbi za obstanek in za samozavest veliko pomeni. Z borbo na igrišču smo si tako proti Ormožu kot proti Mariboru zaslužili vsaj to eno točko. A da smo si na jasnem, tudi Maribor bi lahko danes prišel do zmage, zato jim seveda čestitam za današnji remi.”

Oddaj komentar