Kupnina za Vinagov kompleks plačana

Podjetje Metalka Commerce je plačalo kupnino za nekdanjo mariborsko vinarsko družbo Vinag. Milijon evrov je bilo nakazanih v petek, lastnik Vinaga pa bo uradno postalo čez mesec dni, ko bo sodišče izdalo sklep o izročitvi in bo ta postal pravnomočen, je povedal stečajni upravitelj Simon Prelogar.

 Za nakup Vinaga, ki je v stečaju od spomladi 2014, je stečajni upravitelj decembra lani po več kot treh letih neuspešnih dražb prejel šest ponudb, in sicer tri za celoten kompleks, dve samo za proizvodni del premoženja in eno samo za staro klet v središču Maribora. Na pobudo ene od bank je nato Prelogar pozval ponudnike k zvišanju ponudb, kar pa je storila le Metalka Commerce, in sicer z 800.000 evrov na milijon evrov.

Kakšni so načrti novega lastnika z Vinagom, ni znano. “Gremo po korakih. Najprej prevzem,” je pred dnevi za časnik Večer povedal predsednik uprave Metalke Commerce Franc Ziherl.

Premoženje Vinaga poleg stare kleti v središču Maribora med drugim vključuje še novo klet v Košakih ter vinograde v Košakih, Jarenini in Svečini. V paketu so tudi blagovne znamke Mariborčan, Bakhus, Royal in Lisičkino vino ter pravice do uporabe imena Vinag.

Premoženje je bilo v stečaju Vinaga prvič naprodaj leta 2015 po izklicni ceni 4,2 milijona evrov. Blizu prodaji je bilo lani, ko je ameriški poslovnež James Lukežič obljubil nakup za 1,96 milijona evrov, a nato ni poravnal kupnine.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar