Sedežnice poslej s polovično zasedenostjo, spremembe tudi na krožni žičnici

Nova priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so prinesla spremembo pri opravljanju prevoza na žičniških napravah. Te lahko namreč od 18. decembra obratujejo z nekoliko večjo zasedenostjo kot doslej.

Na Pohorju lahko sedežnica Pisker po novem tako na enem sedežu sprejme do tri osebe, Poštela največ dve, Sleme in Stolp pa po eno. Izjema so osebe, ki živijo v skupnem gospodinjstvu ali so sicer v tesnih stikih.

Na krožni kabinski žičnici se lahko v eni kabini ob upoštevanju predpisane razdalje 1,5 metra naenkrat peljeta dva potnika, če ne živita v skupnem gospodinjstvu. Na vlečnicah pa se na enem sidru lahko pelje en smučar.

Na blagajnah, v vrstah in na zaprtih žičniških napravah ter sedežnicah, kjer se pelje več kot en potnik, je treba ves čas nositi obrazno masko. Izjema so otroci do vključno 5. leta starosti.

Marprom prosi obiskovalce Pohorja za spoštovanje navodil nadzornikov na smučiščih in priporočil NIJZ, ki so dostopna na spletni povezavi www.nijz.si/sl/sproscanje-ukrepov-covid-19.

Oddaj komentar