Smučišča na Mariborskem Pohorju in Arehu od 2. januarja spet odprta

FOTO: FB Visit Pohorje

Vlada je včeraj pozno popoldan na svoji dopisni seji sprejela sklep, s katerim od 1. januarja 2021 znova dovoljuje obratovanje žičniških naprav. Na Mariborskem in Areškem Pohorju jih bodo zagnali v soboto, 2. januarja.

Ob nakupu smučarske vozovnice je treba pokazati negativen test na covid-19

Hkrati z dovoljenjem za ponovno obratovanje je vlada predpisala, da morajo smučarji pokazati negativen test na covid-19, ki ne sme biti starejši od 24 ur. Smučarji bodo tako ob nakupu dnevne ali poldnevne smučarske vozovnice na blagajni smučišča pokazali potrdilo, ki ni starejše od 24 ur. Potrdila lahko predložijo v kateri koli obliki, ki jih izdaja pristojna institucija, pooblaščena za testiranje (SMS sporočilo, izvid, potrdilo). Enak pogoj velja za vse, ki se bodo želeli peljati s krožno kabinsko žičnico, v kateri je obvezna uporaba kirurške maske.

Pri Marpromu tako smučarje vabijo, da  se že drugi dan novega leta zapeljejo po Slemenu, Bejbiki, Stolpu, Vidcu in Partizanski na Mariborskem Pohorju ter po Ruški, Areški, Žigartu in Piskru na areškem delu. Smučišča in vse žičniške naprave, vključno s krožno kabinsko žičnico, bodo obratovali med 9. in 16. uro, od 17. do 19. ure pa bo gondola vozila vsako polno uro.

Smučanje v tem obsegu in pod takimi pogoji, dokler ne bo drugačnih navodil

“Po zagotovilih pristojnih ministrstev naj bi že v ponedeljek izvajali brezplačne teste v vseh občinah po Sloveniji, v večjih tudi na več različnih mestih. Zaradi zakona o javnem naročanju, praznikov in časovne stiske testiranja na vstopnih točkah na smučišče ne bomo izvajali. Prav tako ovir za prehajanje občinskih meja za izvajanje smučarske rekreacije ni,” razlagajo pri Marpromu. Ker ta sprejeti vladni odlok ni časovno omejen, bodo na Pohorju smučanje v tem obsegu in pod temi pogoji zagotavljali, dokler ne dobijo drugačnih navodil, so še sporočili pri Marpromu. Smučarje prosijo, da ob prihodu pod ali na Pohorje še pred vstopom na smučišče spoštujejo zaščitne ukrepe, ki so bili v veljavi tudi pred zaprtjem – vzdrževanje varnostne razdalje, obvezno nošenje mask tudi na prostem in razkuževanje rok.

V gondoli se bosta lahko hkrati peljali največ 2 osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, na žičniških napravah pa ena, če ne gre za osebe iz istega gospodinjstva.

Oddaj komentar