V soboto ponovno odprtje pohorskih smučišč

FOTO: Pixabay.com

Na Pohorju bodo v soboto, 23. januarja, znova pognali žičniške naprave in odprli tako rekoč vse smučarske proge. Od omenjenega dne bo namreč smuka na Mariborskem Pohorju možna vse do doline, na Arehu do spodnje postaje sedežnice Pisker, urejene pa bodo tudi smučarske povezave med mariborskim in areškim delom.

Ob ponovnem odprtju smučišč bodo na vstopnih točkah v soboto in nedeljo v sodelovanju z Zdravstvenim domom Maribor zagotovili brezplačno hitro testiranje na covid-19. Oba dneva bo na razpolago med 8. in 12. uro na spodnji in zgornji postaji krožne kabinske žičnice v prostorih smučarskega servisa. S seboj je treba obvezno imeti zdravstveno izkaznico.

Sedežnice in gondola bodo vozile

Od sobote bodo pohorska smučišča odprta vsak dan med 9. in 16. uro. V tem času bodo na Mariborskem Pohorju, kjer bo smuka do doline potekala po Čopovi progi in Snežnem stadionu, ob gondoli v pogonu oba trakova Bejbika, sedežnica Stolp in vlečnica Videc, na Arehu pa vlečnice Partizanka, Ruška, Areška, Cojzarica in Žigart ter sedežnica Pisker. Gondola bo med odprtjem smučišč krožila neprekinjeno, ob tem pa bo opravila še vožnje na polno uro – ob 7. in 8. ter 17. in 18. uri.

V gondoli obvezna zaščitna obrazna maska

V gondoli, kjer bo obvezna uporaba zaščitne, “kirurške” maske, se bosta lahko hkrati peljali največ dve osebi, ki ne pripadata istemu gospodinjstvu, odprte žičniške naprave pa bodo lahko polovično zasedene, če ne gre za člane istega gospodinjstva. Smučarje in ostale obiskovalce pri Marpromu prosijo, da ob prihodu pod ali na Pohorje spoštujejo zaščitne ukrepe Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) – vzdrževanje varnostne razdalje, nošenje mask in razkuževanje rok.

Možen predhodni nakup smučarskih vozovnic

Z namenom, da bi se smučarji čim manj časa zadržali na blagajnah, predlagajo, da si smučarske vozovnice priskrbijo v predprodaji ali z elektronskim sporočilom na info@visitpohorje.si (v tem primeru velja 10 % popust), na voljo pa so tudi na Petrolovih bencinskih servisih.

Poostren nadzor nad obiskovalci, ki hodijo ali se sankajo

Obiskovalce, ki ne smučajo, pa pozivajo, da ne hodijo po smučiščih ali se sankajo po njih, saj to ni dovoljeno, pri čemer bomo dogajanje poostreno nadzirali.

Oddaj komentar