Perpetuum Jazzile navdušil belgijsko občinstvo

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile je v dveh razprodanih koncertnih večerih v Bruslju in Liègu navdušil belgijsko občinstvo. Z izklesanim vokalno-koreografskim showom, novo podobo in spremljajočimi vizualnimi efekti, se je skupina uspešno predstavila na francosko govorečem in enem od najbolj zanimivih svetovnih glasbenih trgov.

Le Spectacle, ki je svojo premiero lani novembra doživel na domačem odru Hale Tivoli, je postregel s številnimi znanimi in novimi priredbami, od plešočih ritmov “Can’t Stop The Feeling” Justina Timberlakea do »Man In The Mirror« Michaela Jacksona. Belgijska koncerta sta ponovila ljubljansko predstavo, z manjšimi prilagoditvami tujemu občinstvu. Člani zasedbe Perpetuum Jazzile, ki letos praznuje 35-letnico delovanja, se v naslednjih mesecih pripravljajo na veliki koncert Le slovensko, ki se bo odvil v ljubljanski Areni Stožice. Večer bo prvič v zgodovini skupine rezerviran za glasbo izključno slovenskih izvajalcev.
Ta teden se je z nastopoma v Bruslju in Liègu sklenila več kot enoletna priprava novega show formata Le Spectacle priljubljene domače vokalne skupine Perpetuum Jazzile. Show, ki je premiero doživel na domačem odru Hale Tivoli, je v tem tednu uspešno zazvenel tudi na francosko govorečem in enem najbolj zanimivih svetovnih glasbenih trgov. Prepoznana vokalna izvedba, izklesana koreografija, nova vizualna podoba in vrhunska scenografija so v dveh večerih navdušile belgijsko občinstvo, ki se je skozi show podalo na življenjsko pot umetnika – skozi njegove vzpone, padce in zlome, ki se na koncu sklenejo v njegovem uspehu in umetniški izpopolnitvi. Belgijska koncerta sta ponovila ljubljansko predstavo, ki je bila zgolj minimalno prilagojena tujemu občinstvu.
“Vtisi pravkar zaključene belgijske turneje, na katero smo se pripravljali več kot eno leto, so še sveži. Izredno hvaležni smo, da smo se skupaj z belgijskimi partnerji uspešno predstavili na francosko govorečem trgu, ki za nas predstavlja zanimiv potencial tudi v prihodnje. Perpetuum Jazzile letos praznujemo 35-letnico delovanja in ob tej priliki pripravljamo veliki koncert Le slovensko, ki bo v soboto, 17. novembra 2018, v Areni Stožice. Prvič v naši zgodovini bomo pripravili izključno slovenski program, ki bo vključeval najbolj prepoznavne in priljubljene skladbe preteklih desetletij, zavite v našo vokalno interpretacijo. Naslednje mesece se bodo naše misli in priprave osredotočale na vrnitev na največji slovenski glasbeni oder in vsi že komaj čakamo, da z več tisoč glavo množico zapojemo odo vrhunski slovenski glasbi,” je sporočila zasedba Perpetuum Jazzile.

Oddaj komentar