FOTO: Zasneževanje Mariborskega Pohorja se je pričelo

Foto: Matej Hajdinjak

Ko so se temperature dovolj nizko spustile, se je pričelo zasneževanje smučarskih prog na Pohorju. Uradno bodo prvi smučarji lahko proge preizkusili čez dva tedna.
Kot je pojasnil Andrej Verlič iz Marproma, trenutno zasnežujejo “na areškem in ruškem delu, tudi Pisker, na Mariborskem pa Bellevue in Sleme“. V stanju pripravljenosti so vsi topovi, skupno okoli 80, niso pa še vsi aktivni. “Smo pripravljeni, da izkoristimo vsako minuto primernih pogojev za zasneževanje in pripravo prog“, je dodal Verlič. Četudi pričakujejo (in upajo na) pošiljko naravnega snega, zaenkrat še vedno načrtujejo uradno otvoritev smučarske sezone 15. decembra.

Predprodaja vozovnic še dva dni
Ena od novosti v tej zimski sezoni je namestitev sodobnega sistema kontrole smučarskih vozovnic. Sezonske smučarske vozovnice za Mariborsko Pohorje pa bodo veljale od 1. decembra 2017 do 31. marca 2018. “V načrtu je, da bi se nova smučarska sezona na Pohorju, za katero pripravljamo še druge novosti (ureditev novega otroškega poligona, ponovno odprtje Gradisove in stare FIS proge itd.), začela od sredine decembra“, so zapisali na spletni strani Visit Pohorje. Trenutno je še vedno v teku predprodaja smučarskih vozovnic, ki so jo podaljšali do 30. novembra. Do takrat bo sezonske vozovnice še možno kupiti po ugodnejših cenah, od 1. decembra pa bo veljal redni cenik.

Vir: visitpohorje.si
Vir: visitpohorje.si

Poleg sezonskih so že naprodaj tudi dnevne smučarske vozovnice za Mariborsko Pohorje, in sicer po istih cenah kot lani.

1 KOMENTAR

  1. PA nas bosta VELIKI-nič in Verlič napizdevala kak vse laufa na Pohorju in kak moramo bit srečni(???), da oni to sploh delajo … KARTE pa bodo prodajali po sistemu PRAZNA za POLNO ali od 20 naprav delajo 4 oni pa udarijo polno ceno !!! Ajaaa… vremenske razmere!!!! HEPANI … ker me zanima kdo bi plačal polno ceno poleti ko bi šel v kopališče z 10 bazeni odprta pa bi bla 2, ker pač vreme nagaja …ahahahhahaa

Oddaj komentar