Festival Europa Cantat: na mednarodni poletni pevski festival se je možno prijaviti le še dva tedna

Vir: Pixabay.com

Samo še dva tedna sta do izteka roka prijav na enega največjih mednarodnih zborovskih festivalov Europa Cantat 2021, ki bo v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti RS Slovenije in Evropske zborovske zveze med 16. in 25. julijem potekal v Ljubljani.

Vsi pevci in ljubitelji zborovske glasbe se lahko na veliki glasbeni dogodek, ki se lahko pohvali z bogatim, raznolikim in vrhunskim programom, prijavijo do 15. februarja 2021.

Organizatorji, ki festival pripravljajo v zahtevnih zdravstvenih razmerah, poudarjajo, da ga bodo zagotovo izpeljali, pri čemer bodo skladno z ukrepi dosledno poskrbeli za varnost vseh udeležencev in občinstva. Zaradi novega koronavirusa so letos pogoji, ki veljajo za prijave na festival, prvič fleksibilni, kar pomeni, da bodo organizatorji vsem tistim, ki se zaradi razlogov, poveznih s covid-19, festivala ne bodo mogli udeležiti, prijavnino vrnili. Doslej se je na festival Europa Cantat prijavilo že več sto udeležencev, največ iz Slovenije, prijavili pa so se tudi že pevci iz Francije, Avstrije, Švice, Nemčije, Madžarske, Španije, Italije, Nizozemske, Portugalske in ZDA.

Priložnost za glasbena doživetja in stik z najboljšimi ustvarjalci zborovskega petja

Festival Europa Cantat, ki ga vsake tri leta organizirajo v enem od izbranih evropskih mest in bo v Ljubljani potekal julija, je edinstvena priložnost za glasbena doživetja, izobraževanje in druženje ter povezovanja ob pesmi. Program festivala je vrhunski, bogat in pester, z množičnim petjem na prostem, nastopi vabljenih zvezdniških tujih zasedb, petjem družin in otrok, revijo umetnostnega drsanja na zborovsko petje v živo ter koncerti po domovih pa bo prava poslastica za prav vse glasbene navdušence. Za udeležence številnih ateljejev, ki jih bodo vodili vrhunski domači in mednarodni mentorji, je festival Europa Cantat dragocena priložnost, da stopijo v stik z najboljšimi ustvarjalci zborovskega petja in se seznanijo z aktualnim dogajanjem na področju različnih zvrsti vokalne glasbe.

S scenariji se prilagajajo epidemiološki sliki

Če bodo epidemiološke razmere dopuščale, se bo poleti v Ljubljani na več kot 40 prizoriščih odvilo skoraj 200 glasbenih dogodkov in ateljejev. Če bo treba, bodo organizatorji za varno izvedbo festivala prilagodili prizorišča, pri čemer že aktivno iščejo različne rešitve. Prav tako imajo pripravljenih več scenarijev, ki jih bodo sproti prilagajali okoliščinam, povezanim s covid-19. Po scenariju A bo festival potekal, kot je bil prvotno zastavljen, po scenariju B ga bodo izvedli z manj udeleženci, dogodke in vaje pa bodo v največji možni meri prestavili na prosto ter del programa izvedli preko spleta. Po scenariju C je izvedba programa v obliki posebnih dogodkov in predavanj predvidena v daljšem časovnem obdobju, in sicer od poletja vse do konca leta, skladno s sproščanjem ukrepov.

Oddaj komentar