FOTO: Na gradbišče postavil traktor, ker naj bi posegli preveč na njegovo zemljišče

Gradbena dela v križišču Streliške in Radvanjske ceste, kjer gradijo krožišče, so zastala, ker je nezadovoljen lastnik zemljišč, ki mejijo na križišče, na gradbišče postavil traktor s prikolico. Gre za Mirka Obrehta, ki noče umakniti traktorja, dokler ne bo občina z njim sklenila novega dogovora, saj naj bi dovolil na svojih zemljiščih zgraditi kolesarsko pot, ne pa tudi velikega krožišča, sploh pa ne večjih posegov na njegovih zemljiščih.

Več kot teden dni je že na gradbišču postavljen traktor, tako da delavci ne morejo v celoti izvajati gradbenih del.

Ta so se sicer začela konec septembra. Gre pa za drugo fazo ureditve cestne povezave med Streliško in Lackovo, od križišča s Kardeljevo cesto do Ulice Pohorskega bataljona, ki so se je lotili po zaključeni prvi fazi, v kateri so obnovili del ceste od krožišča v Pekrah do križišča Lackove in Ulice Pohorskega odreda.

Mirko Obreht noče umakniti vozila, dokler ne bo občina z njim sklenila dogovora. Pri Večeru poročajo, da se je pritožil, da so gradbeniki posegli na njegove parcele vsaj 20 metrov globoko in na njegovem zemljišču postavili tudi dva stebra za luči. Obreht pa zdaj noče več dajati izjav za javnost, dejal nam je, naj se obrnemo na njegovo odvetnico.

Oddaj komentar