FOTO: V Mariboru koruzni labirint

Društvo za preživljanje prostega časa Labirint je minulo soboto v Mariboru znova odprlo največji tematski park v Sloveniji. Kot je povedala vodja projekta Nataša Drozg, gre za doživljajski park v koruznem polju, ki ponuja možnost za kakovostno preživljanje prostega časa vsem generacijam, družinam in vsem, ki želijo svoj prosti čas preživeti drugače.

“Naše vodilo še zmeraj ostaja dan brez tablice in telefona, ki so ga lani z velikim navdušenjem pozdravili obiskovalci iz vse Slovenije,” pravi Drozgova in dodaja, da so načrt letošnjega labirinta, ki je bolj zahteven od lanskega, oblikovali študentje mariborske fakultete za arhitekturo pod mentorstvom Roka Kamnika.

Letos jim je sicer nekoliko zagodlo mrzlo pomladansko vreme, ki je upočasnilo rast koruze, zaradi česar labirint odpirajo nekoliko pozneje. A hkrati jim je narava dala čas, ki so ga izkoristili in pripravili številne novosti. Park na 40.000 kvadratnih metrih nudi 20 interaktivnih orientacijskih točk, med njimi 17 novih in tri, ki so bile lani najbolj priljubljene.

Drozgova pojasnjuje, da ideja o koruznem labirintu, ki stoji na polju ob Streliški ulici, ni nova, saj ti že dolga leta obstajajo v ZDA in Nemčiji, manjši pa so bili tudi že v Sloveniji. Mariborski organizatorji so si želeli ponuditi več kot le izgubljanje po koruznem polju.

“Dandanes tekmovati s tablico ali pametnim telefonom ni lahka naloga. Ampak lanska prva izvedba nam je potrdila, da je prav, kar počnemo in nam dala dodaten zagon, da pomagamo, da se letos izgubi in spet najde še večje število ljudi,” je še dodala vodja parka.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar