Tržnice odprte še naprej, a z omejitvami pri številu kupcev na določeni površini

Mariborske tržnice bodo v obdobju veljavnega Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom obratovale po veljavnem urniku, tudi v nedeljo. Ob tem pa veljajo tako za odprte dele tržnic kot tudi za zaprte dele strogi pogoji.

V skladu z izdanim Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom Vlade na seji 12. novembra 2020, ki začne veljati z današnjim dnem, tržnice lahko obratujejo, saj sodijo med določene izjeme, za katere prepoved ponujanja in prodaja blaga in storitev potrošnikom ne velja. Veljajo pa strogi pogoji obratovanja, ki jih morajo upoštevati vsi. Število oseb v zaprtih javnih prostorih, v katerih se izvaja tržnično dejavnost je omejeno na 30 kvadratnih metrov na posamezno stranko. Na odprti tržnici se prodajanje blaga omeji na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko. Osebni prevzem hrane in pijače je dovoljen, če se zagotovi minimalen stik s potrošnikom, pri čemer konzumiranje hrane in pijače na javnih površinah ni dovoljeno. Upoštevati je treba vsa higienska priporočila ministrstva, pristojnega za zdravje in NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARC-CoV-2.

Na osrednji mariborski tržnici na Vodnikovem trgu bodo poostreni varnostni ukrepi na odprtem delu tržnic, kjer bodo morali omejiti število kupcev na 10 kvadratnih metrov na posamezno stranko. To je nov ukrep, ki ga bodo na tržnicah pričeli izvajati že v petek in soboto, ko pričakujejo na tržnici večje število kupcev. Zato kupce prosijo, da svoje svoje nakupe planirajo tudi ob sredah, petkih in nedeljah, da v soboto na tržnici ne bo prevelikega števila ljudi. Prav tako jih prosijo, da se na tržnici ne zadržujejo in nakup opravijo kar se da hitro in s tem omogočijo nakup vsem zainteresiranim kupcem. Tržnice so sicer dobro založene in ponujajo velik izbor lokalno pridelane zdrave hrane. Mariborčane tako vabijo, da podprejo lokalne pridelovalce in kupujejo na mariborskih tržnicah na vseh lokacijah, tudi na: Tržnici Tabor, Tezno, Pobrežje in Mali tržnici na Dominkuševem trgu.

Oddaj komentar