NK Pobrežje: Organizirali bodo brezplačno vadbo za starejše

VIR: NK Pobrežje

Ponosno sporočamo, da smo se odločili razširiti našo dejavnost in omogočiti vadbo tudi starejšim, so sporočili iz Nogometnega kluba Pobrežje.

Kot so zapisali, je bilo, pred nekaj leti, ko so prevzeli nogometni klub, v klubu zgolj 30 otrok: “Sedaj je v klubu že skoraj 300 otrok in 12 licenciranih trenerjev (od tega en trener redno zaposlen), številka pa še naprej strmo narašča. Že dlje časa razmišljamo in si želimo realizirati idejo, da omogočimo vadbo tudi vsem starejšim.”

Zapisali so, da z veseljem sporočajo, da so se  sestali z direktorjem Doma Danice Vogrinec Maribor, Markom Slavičem, ter predsednikom društva upokojencev Maribor – Pobrežje, Zlatkom Jelenkom, in vsi skupaj z Medobčinska nogometna zveza Maribor. Dogovorili so se, da bodo oblikovali inovativno vadbeno izkušnjo za vse starejše.

Brezplačna vadba v obliki hodečega nogometa

“Organizirali bomo brezplačno vadbo v obliki hodečega nogometa. To je odličen način za ohranjanje kondicije, druženje in aktivno preživljanje prostega časa,” zapišejo pri NK Pobrežje.

V prihodnosti pa načrtujejo tudi vadbo za invalide, saj verjamejo v inkluzijo in enakopravne možnosti za vse: “Nikoli ne veš, mogoče pa bo kdo od nas nekoč invalid. Starost pa bomo z nekaj sreče v življenju verjetno dočakali vsi.”

Na Facebook profilu NK Pobrežje dodajo še: “Upajmo, da in če bomo kdaj v takšni situaciji, da bodo tudi drugi mladi in zdravi mislili in skrbeli za nas. Če želite izvedeti več informacij in se prijaviti na rekreacijo za starejše, nas redno spremljajte. Skupaj bomo ustvarili prijetno in aktivno okolje za vse.”

Oddaj komentar