ZADNJA NOVICA: Tržnice sodijo med izjeme in lahko ostanejo odprte

Po tem, ko je Vlada RS sprejela Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 24.12.2020, in bi morale biti tržnice od danes naprej zaprte, je danes prišlo do spremembe. Tržnice lahko obratujejo. Tako je tudi z Mariborskimi tržnicami, ki bodo med prazničnim časom obratovale po planiranem urniku, ki smo ga že objavili. Tržnica na Vodnikovem trgu bo obratovala tudi v soboto in nedeljo po božiču in v nedeljo, 3. januarja 2021 po novem letu.

Darilna tržnica na Glavnem trgu bo odprta tudi jutri, v petek, 25.12.2020, od 10:00 do 20:00 ure, kot tudi vse preostale dneve do 30.12.2020.

Upoštevajo ukrepe

Snaga upravlja tržnico v skladu s predpisanimi varnostnimi ukrepi, zagotavljajo: “Osrednja Mariborska tržnica, kjer je obisk največji, je ograjena in zagotavlja dovoljeno število ljudi na območje. Kupci so v vrsti pred tržnico potrpežljivi in razumejo, da je vstop kontroliran. Poskrbljeno je za razkuževanje rok na vstopu na območje tržnice, kot tudi na vstopu v Mlečno mesni paviljon.”

V želji, da omogočijo kmetovalcem prodajo svojih pridelkov, rejcem prodajo mesa in mlečnih izdelkov so prosili pristojno ministrstvo, da še enkrat prouči možnost in se Odlok dopolni z tržnico, kot izjemo, ki ji je prodaja dovoljena. Tržnica bo v četrtek, 24.12.2020 poslovala po običajnem urniku. Ostale dni pa bo delovanje tržnice odvisno od pojasnila pristojnega ministrstva.

Oddaj komentar