Zavarovalnica Sava s 25 milijoni evrov dobička

David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava in Marko Jazbec, predsednik uprave Save Re.

Zavarovalnica Sava je v lanskem letu ustvarila 25 milijonov evrov čistega dobička. Glede na leto 2016 so obračunali skupaj 5,3 % več premij in izplačali za 19,5 % več škod, pri čemer je poglavitni del povečanja izplačila škod v letu 2017 na račun velikega števila ujm, ki so Slovenijo prizadele v lanskem letu in doživetij lastnikov polic življenjskih zavarovanj.

Na Zavarovalnici Sava so v letu 2017 Obračunali so 365,7 milijona evrov kosmate premije in izplačali 236,6 milijona evrov kosmatih škod. Čisti dobiček ob koncu leta je znašal 25 milijonov evrov. »V Zavarovalnici Sava smo dokazali, da so bile poslovne poteze, ki so privedle do združitve, pametno načrtovane. Rast premije in stabilnost poslovanja zavarovalnice sta odličen kazalnik, da smo si zadali prave cilje in ubrali pravo strategijo. Pomeni tudi, da se vsi zaposleni na svojih področjih trudimo po svojih najboljših močeh ter s svojim znanjem in sposobnostmi prispevamo k dobrim rezultatom. Zavarovanca v naši zavarovalnici postavljamo v središče pozornosti, kar se kaže tudi v razvoju novih produktov in novih storitev. Tako smo v zaključku leta 2017 trgu predstavili dodatno zdravstveno zavarovanje, naslednji teden pa pričnemo s trženjem našega prenovljenega premoženjskega zavarovanja DOM, v katerega smo združili in nadgradili dosedanji dve zavarovanji – OPA! in Moj dom,« je rezultate komentiral David Kastelic, predsednik uprave Zavarovalnice Sava.

12. marca 2018 pričnejo v Zavarovalnici Sava s prodajo prenovljenega premoženjskega zavarovanja DOM, pri katerem so veliko pozornosti posvetili potrebam zavarovancev tako iz vidika naprednih tehnologij, ki jih je v hišah vedno več, še bolj pa iz vidika reševanja škodnih zahtevkov. »Zavedamo se obljube, ki smo jo dali ob združitvi. Našo obljubo, da zavarovanci ne bodo nikoli sami, uresničujemo pri razvoju vseh vrst zavarovanj, zato me izredno veseli, da lahko zavarovancem v naslednjem tednu predstavimo naše prenovljeno zavarovanje DOM, ki je prilagojeno zavarovančevim potrebam,« je še dodal Kastelic.
Načrti za leto 2018 so še ambicioznejši od doseženega v letu 2017, saj napovedujejo čisti dobiček v višini 30 milijonov evrov.

Oddaj komentar