V Maribor prihajajo najboljši in največji gorski kolesarji tega trenutka

Vir: Facebook Bike Park Pohorje Maribor

Prihodnji torek se bodo v Mariboru začeli zbirati najboljši gorski kolesarji na svetu. Kljub zahtevnim okoliščinam, pod katerimi letos v Bike Parku Pohorje organizirajo dve tekmi, ki štejeta za svetovni pokal v disciplini spust, se organizatorji veselijo, da bo Maribor gostil najboljše tega trenutka. Med 15. in 18. oktobrom bodo Pohorje tako zasedli najboljši gorski kolesarji, med njimi tudi Slovenci. 

Svoj prihod so zaenkrat potrdile vse največje ekipe, ki se bodo tudi letos s svojo opremo namestile na glavno spodnje parkirišče pod Pohorjem, ki bo zato od nedelje, 11. oktobra, do ponedeljka, 19. oktobra, zaprto. Prav tako obiskovalcem vstopa na to območje letos zaradi spoštovanja ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa organizatorji ne bodo omogočili.

V Mariboru najboljši med najboljšimi

V Maribor prihaja tudi trenutno vodilni v skupnem seštevku Loic Bruni. Francoz je slavil na lanski uvodni tekmi v sezono, ki je potekala v Mariboru in bil nad Worldcup progo navdušen. Tudi trenutno drugo in tretje uvrščena v skupnem seštevku Amaury Pierron in Troy Brosnan se bosta v Mariboru borila za nove točke. Brosnanu mariborska proga ustreza, saj si je lani na njen privozil tretje mesto. Danny Hart, ki je lani v Mariboru stopil na drugo najvišjo stopničko, v skupnem seštevku trenutno zaseda četrto mesto, lani pa ga je pod Pohorjem povsem prevzelo navdušenje skoraj 25-tisoč glave množice. Letos bo obiskovalcev zaradi trenutne epidemiološke situacije seveda bistveno manj, na vsak uradni trening in vsako od obeh tekem namreč lahko sprejmejo do 500 obiskovalcev, vstopnice pa je mogoče kupiti neposredno pri organizatorju tekem preko elektronskega naslova office@worldcup.si.

Ženske kolesarke polne pričakovanj

Tudi Britanka Tahnee Seagrave ima zaradi lanske zmage na Maribor zagotovo lepe spomine, čeprav ji je največ težav povzročal za gledalce najbolj atraktiven del proge, imenovan Rox&Roll, kjer je izgubila največ prednosti pred tekmicami. Na tem odseku proge letos zaradi spoštovanja zaščitnih ukrepov ne bo tribune. Organizatorji pa medtem naključne gledalce prosijo, da vzdržujejo predpisano varnostno razdaljo najmanj 2 metra, ter da tudi na prostem v času treningov in tekem svetovnega pokala nosijo zaščitno masko.

Karte v ženski elitni konkurenci so se v eni sezoni pošteno premešale. Lani v Mariboru drugo uvrščena Rachel Atherton je letos v skupnem seštevku šele na 24. mestu, v Mariboru pa se bodo za nove točke borile tudi tri trenutno vodilne v skupnem seštevku Francozinja Marine Cabirou, Avstralka Hannah Tracy in Italijanka Veronika Widmann.

Nastopila bosta tudi Slovenca Hrastnikova in Žabjek

Lani smo se veselili odličnega petega mesta Monike Hrastnik, ki v skupnem seštevku trenutno zaseda 16. mesto. “Po sezoni, v kateri so bile zaradi zdravstvenih razmer po svetu dejansko vse tekme odpovedane, sem vesela dveh domačih dirk. Upam na podobno odlično uvrstitev, ampak težko napovem, kako se bo izšlo, saj zaradi redkih tekem nimam pravega občutka, kje sem v primerjavi s tekmicami,” je povedala Hrastnikova, ki upa na suho vreme, čeprav ji proga, kot priznava, ustreza tudi mokra in posledično še hitrejša.

Foto: M. Pigac

Jure Žabjek je lani na uvodni tekmi v sezono dosegel dvajseto mesto, v skupnem seštevku pa trenutno zaseda 33. Tudi zanj bomo v petek, 16. in nedeljo, 18. oktobra, na obeh mariborskih tekmah glasno navijali. Kljub spremenjenim razmeram so organizatorji prepričani, da bosta tekmi na Pohorje privabili številne obiskovalce, saj poti na Pohorje tudi ob upoštevanju vseh omejitev in na varni medsebojni razdalji nudijo odličen razgled na progo.

Oddaj komentar