FOTO: SŠGT ‘ma talent

Dijaki in dijakinje srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor so ta ponedeljek že šesto leto zapored priredili prireditev SŠGT ‘ma talent.

Gre za tradicionalno vsakoletno prireditev šole, na kateri dijaki predstavijo svoje glasbene, plesne, igralske in druge talente. Ravnatelj šole Dušan Erjavec pravi, da je na svoje dijake izredno ponosen, saj znajo dobro delati ne samo v šoli, ki se odlikuje kot ena najboljših te smeri v državi, temveč so odlični tudi v obšolskih dejavnostih. Letos je bil projekt SŠGT ‘ma talent razširjen, saj so dijaki triletnega programa pripravili še pogostitev po nastopu, kar je bil del njihovega zaključnega izpita, dijaki štiriletnega programa pa so v okviru poklicne mature opravljali praktični izpit iz organizacije prireditve.

Sequence 17.01_39_15_14.Still034

Dogodka se je na povabilo dijakinje Mineje Mendaš udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Mineja je v povabilu predsedniku zapisala, da je “le dekle, ki je s tem dejanjem želela razveseliti najboljše profesorje in zelo pridne dijake.” Na odru Velike dvorane SNG je nastopilo več kot 70 dijakov, pevcev, plesalcev, instrumentalistov, igralcev, filmarjev, predstavili pa sta se tudi dve glasbeni skupini. Dogajanje so zaključili s skupno točko, ko so na prizorišče prišli vsi nastopajoči. Spontano pa sta se jima pridružila tudi predsednik Borut Pahor in ravnatelj Dušan Erjavec.

Več kot 800 gostov si je ogledalo predstavo. Od tega so bili povabljeni vsi dijaki in nekaj uglednih predstavnikov državnih in drugih institucij. Ob koncu prireditve je Lions klub Maribor sedmim dijakom prostovoljcem podelil še nagrade in priznanja za nesebično pomoč pomoči potrebnim.

pahor z dijaki

“Prireditev je odlično uspela, dijaki, mentorji in gostje so z nasmehom, zadovoljni in ponosni na vse dosežke odšli domov v večernih urah. S seboj so ponesli vtis izrazite pripadnosti šoli, ki so jo izražali dijaki in učitelji, ponosen dokaz mladih ter izjemen občutek vzajemnosti publike in izvajalcev,” so sporočili iz šole.

Oddaj komentar