Darila za 217 otrok in 100 starostnikov

Članice Cluba 466 International so sinoči zavile darila za 217 otrok iz socialno ogroženih družin in več kot sto starostnikov iz Doma pod gorco. Projektu so se pridružile številne Mariborčanke z velikim srcem.

Helena Kodrič Mori, Nina Bajde, Maja Mrevlje in Lenja Faraguna, članice kluba 466, so se po lanski uspešni premieri, letos znova lotile Božične obdarovalnice. Na Centru za socialno delo so pridobile podatke o ljudeh in družinah, ki potrebujejo pomoč. Pozvale so Štajerke odprtih src in skupaj so ustvarile darila za otroke s seznama in za starostnike Doma pod gorco, kjer je letos potekalo zavijanje “presenečenj”.

darila-466-skupna

Več kot petdeset srčnih žensk se je zbralo in nadaljevalo zgodbo dobrodelnosti
Obdarovanje je postalo tudi medgeneracijsko druženje, krepitev in tkanje prijateljskih vezi. V takšnem vzdušju so ob zavijanju daril nastajala tudi sporočila za vse mamice otrok, ki bodo prejeli darila. Prejeli pa jih bodo tudi starostniki oz. varovanci doma, saj so jim “božičke” želele pokazati, da niso pozabljeni. »To je bil naš cilj, ko smo ustanovile Club 466 International in niti predstavljati si nismo mogle, kako hitro bo naša skupnost zrasla. Samo zato, ker verjamemo, da lahko spreminjamo svet na bolje – združeni in v simbiozi«, je povedala Helena Kodrič Mori.

clanice-kluba-466

Celoten dogodek je potekal v tesnem sodelovanju Cluba 466 s Centrom za socialno delo Maribor – Zavodom za otroke in mladostnike PIKA in Domom pod gorco. Darila bodo otrokom in starostnikom predali ob Božiču.

Oddaj komentar