Na pobudo sindikata policistov začetek zbiranja podpisov v podporo noveli zakona o delovnih razmerjih

FOTO: Sindikat policistov Slovenije

Danes se začenja 60-dnevni rok za zbiranje podpisov volivcev za podporo predlogu novele zakona o delovnih razmerjih, kot jo predlaga Sindikat policistov Slovenije. Zadnji dan za zbiranje 5000 podpisov, ki so potrebni za vložitev predloga novele v DZ in začetek zakonodajnega postopka, je 11. december.

V sindikatu napovedujejo, da bodo podpise zbirali po upravnih enotah, ob začetku današnjega zbiranja overjenih podpisov pa pripravljajo tudi novinarsko konferenco. Predlog novele so podprli tudi v Inštitutu 8. marec, so še sporočili iz sindikata.

V sindikatu policistov bi z novelo omejili možnost izrekanja opozoril pred odpovedjo delovnega razmerja. Kot so izpostavili ob vložitvi pobude za zbiranje podpisov državljanov, se namreč v zadnjem letu v policiji dogajajo očitne zlorabe tega instituta za discipliniranje zaposlenih.

Zakon bi sicer veljal za vse zaposlene, tako v javnem kot zasebnem sektorju. V sindikatu predlagajo, da bi morali biti za izrek opozorila izpolnjeni točno določeni pogoji, v zakon pa bi vnesli tudi možnost pravnega varstva.

&

Za vložitev pobude sicer predhodno podpisov podpore ni treba zbrati, so pa v sindikatu kljub temu pobudi priložili več kot 3000 podpisov, ki so jih že zbrali. Ob tem v sindikatu pozivajo državljane, da prispevajo svoj podpis, druge sindikate in nevladne organizacije pa prosijo za pomoč pri njihovem zbiranju.

Oddaj komentar