Žrtev mobinga zapustila rektorat

Kot smo že poročali, sta žrtvi mobinga na rektoratu Univerze v Mariboru (UM) glede na sprejeto sistematizacijo, bili premeščeni na nižja, hkrati tudi manj plačana delovna mesta. Alen Vidonja je z včerajšnjim dnem vložil izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.

Tako Alen Vidonja kot Petra Ujčič sta po sprejeti sistematizaciji na UM bila “degradirana” za kar 10 plačnih razredov nižje, njuni delovni mesti pa so ukinili. Z včerajšnjim dnem, je Alen Vidonja tako vložil izredno odpoved in je z današnjim dnem tudi uradno na Zavodu za zaposlovanje. Sam je sicer pretresen nad dogajanjem na rektoratu, zato situacije ni želel podrobno komentirati.

univerza-mb
Rektorat Univerze v Mariboru

Vprašanja o njegovi vložitvi izredne odpovedi smo poslali tudi predstavniku sindikata SVIZ na UM (katerega član je Vidonja), Danilu Koržetu, ki je potrdil, da je bil Vidonja včeraj zadnji dan v službi. “Ker Alen pravi, da bi v okolju, kjer se nad njim izvajajo pritiski (in predhodno tudi komisijsko ugotovljeni mobing s strani vodstvenih delavcev), se je odločil, da v tem okolju več ne more nadaljevati,” pravi Korže.

Za čas zaposlitve na UM bi Vidonja, vsaj tako meni Korže, moral dobiti odpravnino, razen, če se bo UM pritožila in bo šla tudi ta zadeva na sodišče. Vidonja je namreč vložil tožbo glede mobinga, ki se bo odvijala v vsakem primeru.

Oddaj komentar