Mestnemu svetniku Maticu Matjašiču vročena zasebna tožba

Matic Matjašič

Mestni svetnik Matic Matjašič je včeraj popoldne na družbenem omrežju objavil zapis in fotografijo s pripisom “Ko politični pritisk preraste v osebni pritisk.”

Kontaktirali smo ga in povprašali za kaj pravzaprav gre, zaupal nam je, da gre za tožbo zaradi domnevne razžalitve vezano na intervju v Večeru: “Omenjeni me prej ni kontaktiral, včeraj mi je bila vročena tožba.” Za naš medij je povedal, da bo na tožbo seveda vložil ugovor.

Na družbenem omrežju je zapisal takole: “Po dopoldanskem “naključnem rutinskem” obisku policije, le nekaj ur kasneje vročena še tožba proti meni. V politiki sem vedno in vedno bom zagovarjal 100% transparentnost, javnost dela in ničelno stopnjo do vsake oblike korupcije. Priznam, včasih mi pri tej moji direktnosti tudi kaj uide, povem kaj preveč kar vem, a nikakor ne, da bi koga užalil, v politiki prisegam na argumente. Znam se tudi opravičiti, če sem kje presegel mejo, a preziram ustrahovanje s tožbami, brez da bi mi predhodno kdo povedal v obraz, kaj ga moti, pa čeprav ima to možnost.”

Dodal je še, da sam med kolegi, ali celo v svoji svetniški skupini nima kolegov z odvetniškimi pisarnami, ki bi ga zastopali, zato: “Bom vesel, če bo ta poziv dosegel tudi kakšnega pravnika, ki bi mi bil pripravljen pomagati (pro bono ali sprejemljiv znesek), sicer se bom zastopal sam.”

Ko politični pritisk preraste v osebni pritisk.Po dopoldanskem "naključnem rutinskem" obisku policije, le nekaj ur…

Gepostet von Matic Matjašič am Dienstag, 26. Mai 2020

Oddaj komentar