VIDEO: Mariborski zdravstveni dom bo v treh dneh cepil vse prijavljene zaposlene iz lokalnih šol in vrtcev

FOTO: Pixabay.com

Po napovedih se v četrtek začne cepljenje proti covidu za zaposlene v šolah in vrtcih. Mariborski zdravstveni dom bo delavce iz lokalnih šol in vrtcev cepil v Univerzitetnem športnem centru Leona Štuklja, kjer bo hkrati delalo več ekip. Cepili jih bodo s cepivom AstraZeneca. Naša ekipa pa je na Srednji šoli za oblikovanje Maribor in Osnovni šoli Franceta Prešerna že preverila, koliko zaposlenih se je na samo cepljenje tudi prijavilo.

Ravnateljica Osnovne šole Franceta Prešerna iz Maribora Marta Otič je povedala, da so že prejšnji teden oddali Na cepljenje proti covidu čakajo tudi zaposleni na mariborski osnovni šoli Franceta Prešerna. Prijavilo se je približno 50 odstotkov zaposlenih.

Negodovanja zaradi cepljenja na tej šoli ni bilo.

Na cepljenje proti covidu pa se pripravljajo tudi zaposleni na Srednji šoli za oblikovanje Maribor, kakor je povedala svetovalna delavka na tej šoli Katja Kokol.

Cepljenje proti covidu za mariborske šole in vrtce bo izvedel mariborski zdravstveni dom, kjer so že prejeli prijave in naredili urnik cepljenja. Da bodo lahko čim več ljudi cepili v kratkem času, bo hkrati delalo več ekip. Cepili jih bodo s cepivom AstraZenece. Kako bo potekalo, je razložil Jernej Završnik, direktor ZD Adolfa Drolca Maribor.

Z dodatnimi odmerki cepiv še drugih proizvajalcev bodo v tem tednu tako poleg zaposlenih v šolah in vrtcih vzporedno cepili tudi druge populacije.

Oddaj komentar