Objavljen javni razpis za subvencioniranje mentorskih programov s sredstvi proračunskega sklada

Maribor

V času epidemije se je socialna slika tistih, ki bivajo v že tako neprimernem družinskem okolju, še poglobila. MO Maribor bo z razpisom pomagala petim mladostnikom, ki živijo v neustreznih in težkih razmerah, a državne pomoči ne prejemajo.

MO Maribor je pred dobrim letom ustanovila Proračunski sklad za pomoč in razvoj (Sklad), ki omogoča trajno zbiranje donatorskih sredstev za zagotavljanje humanitarne pomoči in pomoči razvoja gospodarske dejavnosti na območju mestne občine.

Mentorski programi

V okviru Sklada, v katerem se je v dobrem letu z donacijami podjetij in posameznikov zbralo cca. 45 000 evrov, bo pomoč namenjena mladostnikom, ki bivajo v neurejenih družinskih razmerah in ne prejemajo državne oz. socialne pomoči, hkrati pa bo MO Maribor na tak način podprla tudi socialna podjetja, ki se s to problematiko ukvarjajo.

V teh dneh je bil objavljen Javni razpis za pridobitev subvencioniranja mentorskih programov za preprečevanje in blažitev prikrajšanosti in socialnih stisk mladostnikov, ki bivajo v občini. MO Maribor želi z izvajanjem aktivnosti v okviru mentorskih programov prispevati k izboljšanju priložnosti in višji kakovosti življenja petih mladostnikov, ki so v primerjavi s svojimi vrstniki prikrajšani zaradi ene ali več tveganih življenjskih situacij in posledično trpijo socialno izključenost.

Z razpisom podprt program mora potekati vsaj 10 mesecev

Z razpisom bo subvencioniran in podprt najmanj en mentorski program, ki mora potekati vsaj 10 mesecev. Ob tem pa MO Maribor želi podpreti tudi organizacije, ki delujejo na področju socialnega podjetništva, mladih, kulture, športa in raziskovanja za izvajanje neprofitnih, javno koristnih programov za ranljivo populacijo mladostnikov z manj priložnostmi.

Na javni razpis se lahko prijavijo organizacije s statusom socialnega podjetja in organizacije s statusom nevladne organizacije. Skupna predvidena višina razpisnih sredstev za subvencioniranje izbranih mentorskih programov znaša 40 000 evrov, neuporabljena sredstva pa bodo ostala v proračunskem skladu.

Oddaj komentar