Gregor Pivec izstopil iz SDS-a

Gregor Pivec.

Po poročanju nekaterih medijev je vrste SDS zapustil nekdanji predsednik mariborskega mestnega odbora in še vedno mestni svetnik stranke Gregor Pivec. Nekdanji dolgoletni direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor za zdaj svoje odločitve ne komentira, njegov naslednik na čelu mariborske SDS Zvonko Zinrajh pa pravi, da je izstopil iz osebnih razlogov, poroča Dnevnik.

Pivec je z mesta predsednika mestnega odbora izstopil septembra lani. Tri mesece prej pa se je po dolgih letih umaknil tudi z direktorskega položaja v mariborski bolnišnici.

Že ob odhodu s položaja predsednika mariborske SDS je svojo odločitev, preko stranke, pojasnil kot izključno poslovne in osebne narave, saj da se želi posvetiti strokovnemu delu na novem delovnem mestu.

Po izvolitvi novega vodstva naj bi se po informacijah časnika odnosi med Pivcem in stranko dodatno poslabševali, dokončno skrhali pa zaradi dogajanja v državnozborski komisiji o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic, ki jo vodi poslanka SDS Jelka Godec.

Kot še poroča Dnevnik, za zdaj ostaja nejasno, ali bo Pivec ostal mestni svetnik SDS, ali pa bo prestopil med neodvisne svetnike.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar