Upravni odbor NK Maribor: “Krivuljo bomo obrnili spet navzgor”

Vir: Facebook NK Maribor

Upravni odbor NK Maribor je po uvodnih tekmah ocenil razmere v klubu. “Rezultati niso povsem v skladu z željami, prišlo je do turbulentnega uvoda, ampak to so trenutki, ko je treba zadeve oceniti preudarno, umirjeno,” so ocenili v Upravnem odboru vijoličastih.

V sporočilu za javnost, ki so ga objavili na spletni strani NK Maribor, so med drugim tudi podprli trenerski štab vijoličastih.

38 dni, 12 tekem. 6 na domačem, 6 na mednarodnem prizorišču. Začetek sezone je v znamenju neizprosnega tekmovalnega ritma, tekme se vrstijo ena za drugo. Rezultati niso povsem v skladu z željami, prišlo je do turbulentnega uvoda, ampak to so trenutki, ko je treba zadeve oceniti preudarno, umirjeno,” so zapisali na spletni strani NK Maribor.

“Klub smo skupaj”

Kot nadaljujejo, ima klub svojo pot, v najlepših in najtežjih trenutkih. “Cilji kluba so skrbno zasnovani in v vseh teh letih skupnega delovanja smo jim kot upravni odbor v podobni zasedbi dosledno sledili. Nikdar nismo pozabili, kje smo bili in smo tudi v trenutkih rezultatske evforije ostali na trdnih tleh. Klub smo skupaj, z vsemi operativnimi akterji, potegnili iz globokega brezna do največjih uspehov v zgodovini,” nadaljujejo v upravnem odboru mariborskega nogometnega kluba.

Kot so ocenili letošnje obdobje julij/avgust, imajo nastopi v evropskih tekmovanjih oznako uspešni. “Priti do zadnjega koraka pred nastopi v skupinskem delu evropskega tekmovanja je privilegij, kot edinemu slovenskemu klubu nam je tudi letos uspelo stopiti na zadnjo stopnico, ko le še 180 minut odloča o Evropi v Ljudskem vrtu do zime,” nadaljujejo.

Ligaško tekmovanje neposrečeno, dosežki v evropskih kvalifikacijah zadovoljivi

Zadovoljni smo z dosežki v evropskih kvalifikacijah, žal pa je neposrečen začetek ligaškega tekmovanja na domačih tleh povzročil veliko nemira. Seveda smo vsi skupaj pričakovali boljši start v prvenstvo, se pa zavedamo, da je bila ekipa močno spremenjena po koncu sezone in se ne glede na želje tudi takšne stvari dogajajo ob le nekaj tednih skupnega dela. Rezultati niso ustrezen odsev podobe našega moštva na igrišču, ne pomenijo pa razloga za obupovanje. Treba je verjeti in vse delati za to, da se rezultatska krivulja obrne v drugo smer. Vijol’čnih 11 oz. 12, 13 ali 14 na posamezni tekmi zmorejo več in bodo to tudi pokazali,” so zaključili z zapisom na spletni strani kluba.

Vijoličastim ostaja boj za skupinski del Lige evropa, saj so v tretjem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov izgubili proti Norvežanom (Rosenborg).

Mariborčane v 22. avgusta čaka prva tekma predkroga evropske lige proti bolgarskemu prvaku Ludogorcu, povratne tekme so na sporedu 29. avgusta.

1 KOMENTAR

  1. No, če bo UO NK Maribora uredil,da ne bo več takšnih in podobnih tekem tudi v PLTS kot je bila zadnja proti Celju potem se zagotovo Mariboru piše lepše leto…Potrebno bo pripeljati še kakšno okrepitev pred vsem v napadu in v obrambi…To kar ima sedaj Maribor je slabše kot je imela pred leti Gorica…Ekipe se krepijo le Maribor stagnira so prišle 4 okrepitve ampak en Rok in Rudi sta premalo zato kar potrebuje Maribor…Maribor sploh nima pravega napadalca, ki bi znal sam tekmo pripeljati do konca…Andrej je dober vendar nima še toliko izkušenj, Špiro pa je zelo obetaven ampak dela preveč napak v obrambi….Sicer pa to je tema strokovnega štaba…

Oddaj komentar