Nekdanji nogometaš NK Maribor o povzročeni prometni nesreči: “Zavedam se, da me bodo vse življenje povezovali s tem dogodkom”

Nekdanji nogometaš NK Maribora, Aljoša Matko je letos spomladi povzročil prometno nesrečo, v kateri je bilo poškodovanih več oseb.

Nogometašu je bilo za storjeno žal, a dolgo o tej tematiki ni javno spregovoril. Zdaj pa je za športni dnevnik Ekipa povedal: “Zgodilo se je, kar se je. Na žalost meni in mojim prijateljem. Želel sem se čim prej vrniti na igrišče, da vsaj malce odmislim to prometno nesrečo in predvsem na težje poškodovanega prijatelja. Z njim in njegovo družino sem ves čas v stiku. Zavedam se, da me bodo vse življenje povezovali s tem dogodkom.”

V reprezentanci je zadel

Po tisti zelo odmevni prometni nesreči, v katero je bil udeležen zaradi divjanja, se je umaknil iz javnosti. Po tekmi mlade reprezentance z Albanijo, kjer se je izkazal z golom in podajo, je stopil pred naš novinarja Ekipe in prvič govoril tudi o zanj zagotovo najbolj neprijetni temi – hudi prometni nesreči.

O nesreči je takrat Uprava za zaščito in reševanje RS poroča: “V nesreči je bilo poškodovanih šest oseb, reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so dve osebi na kraju oskrbeli, štiri pa so prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci PGD Črnomelj so odklopili akumulatorja, s tehničnim posegom iz vozila rešili dve osebi, pomagali reševalcem pri oskrbi in prenosu poškodovanih, razsvetljevali kraj nesreče in pomagali vlečni službi.”

Oddaj komentar