Od danes v Mariboru evropsko mladinsko prvenstvo v judu

Slika je simbolična

Od danes pa do nedelje bo Maribor v športni dvorani Lukna gostil mladinsko evropsko prvenstvo v judu. Na krilih zadnjih uspehov članske vrste, ta je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila dve srebrni odličji, so na največje tekmovanje letošnjega leta dobro pripravljeni tudi slovenski mladinke in mladinci.

 judo

Na prvenstvu bo sodelovalo 41 držav reprezentanc, skupno pa bo nastopilo preko 700 udeležencev od tega približno 500 judoistov in judoistk. Na dogodek so se pri Judo zvezi Slovenije pripravljali več kot leto dni, ekipa pa ima veliko izkušenj na področju organizacije, saj je leta 2002 že gostila tudi člansko evropsko prvenstvo.

Slovensko izbrano vrsto bo na blazinah zastopalo po deset posameznikov v moški in deset v ženski kategoriji. V ženski vrsti so glavne favoritinje za visoka mesta Maruša Štangar (Olimpija, do 48 kg), Kaja Kajzer (Bežigrad, do 57 kg), Andreja Leški (Bežigrad, do 63 kg) in Klara Apotekar (Sankaku, do 78 kg), ki so se že dokazovale tudi na članskih tekmah.

V moški vrsti gre izpostaviti Martina Hojaka (Bežigrad, do 73 kg) in Eneja Mariniča (Branik Broker, nad 100 kg). Zadnji dan prvenstva bo selektor Gregor Brod na blazino postavil tudi močno ekipno zasedbo.

Prve ekipe so v Maribor prišle že v torek, glavni del pa v sredo in včeraj. Tekmovanje se danes ob 10. uri začne s predtekmovanji, finali v lažjih kategorijah sledijo ob 16.30. V soboto sledijo težje kategorije, prav tako s predtekmovanji ob 10. uri in finali od 16.30 naprej, v nedeljo pa bo še ekipno prvenstvo, ki bo del olimpijskega programa tudi v Tokiu 2020. Finalni del bo na sporedu od 15.30 naprej. Za ogled tekmovanja vstopnine ni.

Zaradi organizacije tega tekmovanja so zadovoljni tudi v mariborski občini, kjer poudarjajo, da je mesto vse bolj predano športu. Ocenjujejo, da je skoraj 40 odstotkov vseh nočitev realiziranih prav iz naslova športnih prireditev, koledar pa se lepo polni tudi za naslednje leto.

Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar