FOTO: Mariborski župan sprejel več kot 60 mladih športnikov

Posebno presenečenje za mlade športnike so bili uspešni mariborski športniki, smučarka Nika Tomšič, taekwondoist Ivan Trajkovič, motokrosist Simon Marčič in rokometaš Luka Žvižej.

V Viteški dvorani Mariborskega gradu je sprejel več kot 60 mladih športnikov in športnic skupaj z njihovimi predstavniki športnih klubov in društev, ki so se letos udeležili Mednarodnih iger šolarjev v Kaunasu in Six nations cup tekmovanja v mariborskem pobratenem mestu Marburg. Mlade športnike in športnice so pozdravili tudi uspešni mariborski športniki, smučarka Nika Tomšič, taekwondoist Ivan Trajkovič, motokrosist Simon Marčič in rokometaš Luka Žvižej.

Mariborski župan je povedal, da jih je v preteklih dneh obiskala komisija za podelitev naziva Evropsko mesto športa, ki je bila navdušena in dejala, da imamo vse, kar imajo veliki. “Ponosni smo, da je Maribor športno mesto in veseli nas, da je skoraj polovica meščanov tako ali drugače športno aktivnih. Mladim športnikom ob njihovem dnevu želim še obilo uspehov v njihovih disciplinah in na ponovno snidenje prihodnje leto,” je dodal Fištravec.

Na 51. Mednarodnih igrah šolarjev, katerih ustanovitelji smo bili Slovenci leta 1968 v Celju, v Kaunasu so tekmovali v atletiki, plavanju, judu in nogometu. Igre so namenjene vsem otrokom, starosti med 12 in 15 let in je za nekatere tudi prvi stik s športno konkurenco na svetovnem nivoju. Srebrno je osvojil Blaže Omeragić v judu, v  kategoriji nad 81 kg. Predstavnike smo imeli v štirih športih. Prihodnje leto bodo igre potekale v Izraelu, natančneje v Jeruzalemu.

Six Nations Cup v Marburgu je srečanje, ki poteka vsaki dve leti, preteklih dveh so se mariborski športniki udeležili pod okriljem Mestne občine Maribor. Gre sicer za športno tekmovanje, kjer pa je v ospredju druženje skozi šport. Tako sta nas je pri nogometu zastopali moška in ženska ekipa ter ženska ekipa košarke. Letos so bile najboljše ženske predstavnice, fantje pa so bili v nogometu drugi.

Oddaj komentar