APZ Maribor z več nagradami v Arezzu

Vir: facebook APZ Maribor

Akademski pevski zbor (APZ) Maribor, ki ga vodi skladateljica Tadeja Vulc, je na 66. mednarodnem zborovskem tekmovanju v italijanskem Arezzu osvojil prvo nagrado v sakralni kategoriji. V drugih kategorijah je dosegel še dve drugi in eno tretje mesto ter prejel posebno nagrado za izvedbo obvezne sodobne skladbe.

Vir: Facebook APZ Maribor

APZ Maribor je bil ustanovljen leta 1964 kot moški Pevski zbor KUD Študent. Vodil ga je Stane Jurgec. Leta 1991 se je preimenoval v APZ Maribor in ime obdržal do danes. Od leta 2002 je zbor vodila Zsuzsa Budavari Novak, nato pa ga je leta 2012 prevzela skladateljica Tadeja Vulc. Pod njenim vodstvom je zbor dosegel vidne rezultate, med drugim zlato priznanje na Naši pesmi ter uspehe v Nemčiji in Španiji. V zadnjih letih je izvedel tudi mnoga dirigentkina dela.

Zborovsko tekmovanje v italijanskem Arezzu je eno od šestih mednarodnih zborovskih tekmovanj v Evropi – poleg Varne, Debrecena, Tolose, Toursa in Maribora, katerih zmagovalci se potegujejo za veliko nagrado Evrope v zborovskem petju. Na njih je bilo uspešnih že več slovenskih zborov.

Oddaj komentar