“Poslušajte vsi človeki!” v Mariboru

Zbor Slovenske filharmonije. Foto: Janez Kotar

Ob 500-letnici reformacije na Slovenskem, se bodo pevke mariborskega zbora Carmina Slovenica pridružile pevcem Zbora Slovenske filharmonije na njihovem prvem celovečernem koncertu v Mariboru. S koncertom Poslušajte vsi človeki! se pridružujejo častitljivi obletnici.

S koncert Poslušajte vsi človeki!, ki ga Carmina Slovenica organizira v okviru cikla Choregie,  ki zajema protestantske napeve, se ta petek, 16. junija ob 19h v Minoritski cerkvi Maribor, pridružujejo poltisočletnemu poklonu.

 

Vir: www.carmina-slovenica.si

Letos mineva 500 let, odkar je Martin Luther s svojimi tezami spodbil del tedanje doktrine o odpustkih in pokori. Ta dogodek velja za začetek obdobja reformacije v Zahodni Evropi, ki se je iz Nemčije hitro razširila v druge dežele. Gibanje, ki ga je s svojim dejanjem sprožil Luther, je daleč preseglo okvire prenove vere in Cerkve, saj je prineslo tudi revolucionarne spremembe v družbenem in kulturnem življenju Evrope in širše. Program koncerta Poslušajte vsi človeki! obsega izvirna dela in priredbe protestantskih napevov. Na tokratnem dogodku bodo pod dirigentskim vodstvom Martine Batič nastopili Zbor Slovenske filharmonije, Carmina Slovenica in Trobilni kvintet Slovenske filharmonije.

Martina Batič, dirigentka in umetniška voditeljica Zbora Slovenske filharmonije. Foto: Janez Kotar

Oddaj komentar