Nigrad ima direktorja

Matjaž Krevelj

Okrožno sodišče v Mariboru je za začasnega direktorja podjetja Nigrad imenovalo Matjaža Krevlja. 

Po tem, ko so zaposleni v Nigradu ostali brez direktorja, po zborih delavcev na katerih so opozarjali na problem v podjetju in zahtevali sestanek pri županu Andreju Fištravcu, po tem, ko je Mestna občina Maribor vložila predlog na Okrožno sodišče v Mariboru, da po nujnem postopku imenuje začasnega direktorja ter po sestanku predstavnikov sindikata delavcev Nigrada pri podžupanu Saši Pelku, je omenjeno sodišče danes potrdilo izbiro direktorja, ki sta ga pred tem izvolila predstavnika kapitala Nadzornega sveta podjetja Nigrad Igor Muhič in Mitja Hasaj.

Pozitivno predhodno soglasje je podal tudi župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec. Ob tem so na Mestni občini Maribor poudarili, da so Matjaža Krevlja podprli tudi delavci na svojem zboru v petek, 4. avgusta. K temu dodajajo, da je nujno, da se zaradi potrebne zagotovitve stabilnosti poslovanja in prihodnosti družbe v celoti zamenja nadzorni svet družbe, vključno s predstavnikoma zaposlenih. “Z odločitvami dveh predstavnikov zaposlenih v nadzornem svetu se je status quo podjetja Nigrad samo podaljševal
do danes, ko je sodišče odločilo, da se imenuje začasni direktor družbe g. Matjaž Krevelj,” so sporočili iz MO Maribor.

Matjaž Krevelj tako prevzema funkcijo direktorja podjetja Nigrad do rednega imenovanja direktorja. “Prepričani smo, da bo svoje delo opravil dobro in tako upravičil zaupanje večinskega lastnika in najpomembneje – delavcev podjetja,” so sporočili iz občine.

Dopolnjeno z odzivom sveta delavcev in sindikata delavcev podjetja Nigrad, danes ob 14:45

“Gospod Matjaž Krevelj nas je zaposlene obvestil, da je prejel sklep Okrožnega sodišča v Mariboru z dne 8. avgust 2017, kjer ga sodišče imenuje za začasnega direktorja družbe Nigrad d. d. Družba ima od danes 8. avgusta 2017 zakonitega podpisnika. S tem sindikat prekinja vse aktivnosti, ki so bile osnova za napovedano stavko,” je pisno sporočila predsednica sveta delavcev Vlasta Pavlič Gosak. 

 

Oddaj komentar