Letos v Mariboru posadili 175 mladih dreves

FOTO: Pixabay.com

V Mariboru lahko opazimo raznoliko urbano zelenje. Za mestno rastje je treba skrbeti v vseh življenjskih obdobjih.

Pri Nigradu pojasnjuje, da so pri tem so posebne pozornosti deležna prav drevesa, ki jih sadijo in negujejo z mislijo na daljši čas: “V letošnjem letu smo v okviru zelenega programa komunalnega podjetja Nigrad tako posadili 175 mladih dreves in s tem pomladili pljuča mesta, kot nekateri imenujejo naše zelene površine.”

53 mladih drevorednih dreves so zasadili od pomladi do jeseni v okviru novogradenj v sklopu gradbišč na Radvanjski c., Streliški c. in Ul. Pohorskega odreda ter v okviru prenove Glavnega trga in dela Gosposke ul. V sklopu jesenskih zasaditev in obnove drevoredov pa je bila načrtovana in izvedena zasaditev 122 mladih dreves na različnih lokacijah v obcestnih drevoredih našega mesta.

Mislijo na zeleni jutri

Najboljši čas za saditev drevesa je 20 let nazaj. Drugi najboljši čas je zdaj.Vodja zelenega programa pri komunalnem podjetju Nigrad Helena Klemenčič je ob tem dejala:“Star pregovor pravi, da je najboljši čas za saditev drevesa 20 let nazaj. In da je drugi najboljši čas zdaj. Zato sadimo danes in mislimo na zeleni jutri. Prihodnje leto je tako v okviru rednega vzdrževanja javnih površin načrtovanih še več zasaditev mladih dreves v sklopu zelene obnove obcestnih drevoredov in tudi novih območnih zasaditev. Predvidevamo, da bomo v letu 2021 Maribor v dobrobit prijetnejšega in kvalitetnejšega bivanja naših občanov obogatili z dodatnimi cca 200 drevesi.”

Oddaj komentar