Dve smrti žrtvi na cesti zaradi izsiljene prednost motoristu

Fotografija je simbolična. Vir: Shutterstock

Do prometne nesreče z dvema smrtnima žrtvama, ki se je zgodila v četrtek popoldne pri Kidričevem, je po dosedanjih izsledkih policije prišlo, ker je kolesar izsilil prednost motoristu. Dodatno bodo sicer še preučili, s kolikšno hitrostjo je vozil motorist, je danes povedal Gabrijel Sternad s Policijske uprave (PU) Maribor.

“Po dosedanjih ugotovitvah je šlo za neupoštevanje pravil o prednosti, dodatne okoliščine pa še ugotavljamo,” je povedal v današnji izjavi za medije v Mariboru.

Prometna nesreča se je zgodila okoli 18. ure, ko je 31-letni moški vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Kidričevega proti Lovrencu na Dravskem polju. V tistem trenutku mu je z njegove desne strani izsilil prednost 64-letni kolesar, ki se je na regionalno cesto vključeval po dovozni poti iz smeri kolesarske steze, čeprav je pred križiščem, z njegove desne strani postavljen prometni znak ustavi.

Motorist je čelno trčil v levi bok kolesarja. Oba sta padla in kasneje na kraju dogodka umrla.

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti postaje prometne policije Maribor, pri ogledu pa je sodelovala tudi dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva na Ptuju. Odločili so se, da bodo odredili sodnega izvedenca, ki bo skušal ugotoviti hitrost vožnje voznika motornega kolesa pred trčenjem. “Sodni izvedenec prometne stroke bo dodatno razjasnil okoliščine prometne nesreče,” je povedal Sternad.

Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo. Eden od udeleženih v prometni nesreči je bil vojak, tako kot 50-letni motorist, ki je umrl v nesreči pri Zagorju ob Savi, zato je obrambni minister Matej Tonin zapisal, da gre za tragičen dan za Slovensko vojsko.

Na cestah na območju PU Maribor je v letošnjem letu v sedmih prometnih nesrečah umrlo osem ljudi. V enakem obdobju lanskega leta je bilo takih nesreč šest, umrlo pa je šest ljudi.
VIR: Lokalec.si

Oddaj komentar