Na Mariborskem Pohorju v prvem delu letošnje poletne sezone beležijo dober obisk

Vir: Facebook Marprom

Na Mariborskem Pohorju se v prvem delu letošnje poletne sezone lahko pohvalijo z dobrim obiskom. V primerjavi z letom prej se je občutno povečalo predvsem število kolesarjev v Bike parku, naraslo je tudi skupno število potnikov na krožno-kabinski žičnici. Junija je ta prvič, odkar z njo upravlja Marprom, v poletnem času poslovala pozitivno.Kot so sporočili iz Marproma, so namreč junija prihodki od prodaje vozovnic za Pohorsko vzpenjačo v poletnem času presegli stroške obratovanja žičnice. To je dobra novica tudi za mariborsko občino, ki tako za opravljanje javne službe prevoza s krožno kabinsko žičnico za junij, ko je prepeljala skoraj 25.600 potnikov, ne bo s subvencijo pokrivala stroškov.

Sicer pa so od začetka aprila z gondolo prepeljali že okoli 62.000 potnikov, medtem ko se je lani v tem času z njo peljalo nekaj več kot 53.000 ljudi. Letošnja rast je tudi posledica zelo dobrega obiska Bike parka, ki je tokrat odprl vrata že 8. marca.

Doslej so v tej sezoni prodali okoli 5600 različnih vozovnic, vključno s tistimi za evropski in svetovni pokal v gorskem kolesarstvu, lani v tem času pa nekaj več kot 3000. Ob tem v kolesarskem parku, kjer so letos uredili nekaj novih odsekov prog, tudi v nadaljevanju poletne sezone in v jesenskem času pričakujejo pozitivne rezultate.

Kot ob tem poudarjajo v Marpromu, rezultati dokazujejo, da je bila odločitev za vlaganje v razvoj kolesarske infrastrukture na Mariborskem Pohorju pravilna. Gorsko kolesarstvo je namreč eden od športov, za katere v svetu zanimanje najbolj raste, zato tudi pri njih predstavlja zelo pomemben segment poletne ponudbe.

“Naš cilj je, da kolesarjem ponudimo čim več urejenih prog, ne samo znotraj Bike parka, temveč tudi ostalih legalnih kolesarskih poti med Bellevuejem in Arehom, ki bodo namenjene rekreativnim vožnjam tako navzgor kot navzdol,” še dodajajo v mariborskem javnem podjetju, ki pozimi na Pohorju skrbi tudi za obratovanje žičniških naprav.
Vir: Lokalec.si

Oddaj komentar