Mariborčan Jan Drozg se seli v Detroit

Slovenski hokejist Jan Drozg se seli v Detroit. Tam bo odslej igral za ekipo Grand Rapids Griffins. Gre za AHL ekipo moštva Detroit Red Wings. Jan bo tako dobil novo možnost za dokazovanje v novi sredini. Pogodba se mu izteče ob koncu letošnje sezone. Vse njegove misli so sedaj usmerjene v nov začetek, kjer se želi čim bolj dokazati.

“S prestopom sem zelo zadovoljen. Mislim, da potrebujem nov začetek, neko novo možnost po dokazovanju v drugi NHL organizaciji. Mislim, da je to zelo pozitivno za mene. Do prestopa je prišlo tako, da sem pred dvema mesecema v Pittsburghu izrazil željo po odhodu, saj se mi zdi, da zame tukaj ni bilo nobene prihodnosti. Vodilni ljudje v organizaciji so se menjali, s tem pa je prišlo do spremembe vlog v ekipi, kar meni ni bilo pisano na kožo. Z agentom sva se nato odločila, da je najboljše, da organizacijo zapustim. Pripravljen sem bil prestopiti kamorkoli drugam, kjer bi mi bili pripravljeni ponuditi priložnost v igri. Na koncu se je izkazalo, da je to Detroit,” je povedal Drozg.

K temu dodaja, da to zanj pomeni nov začetek. “Drugo se praktično ni spremenilo. Pogodba ostaja enaka do konca te sezone. Novo je to, da me Detroit zdaj prevzame in da bom igral pod drugo hokejsko organizacijo kot prej,” pravi Drozg.Drozg se v ekipo seli do konca sezone. Po koncu sezone mu poteče pogodba. O tem ali razmišlja kaj bo po poteku pogodbe, pa pravi: “Po koncu sezone bomo videli, kaj bo, ker se mi pogodba izteče. Videl bom pa tudi kakšna bo moja vloga v Detroitu. Več ali manj bi rad šel igrat nekam, kjer je manj zvezdniška ekipa, kot je bila v Pisstburghu, saj v taki ekipi težko dobiš mesto v postavi. Želim si iti v čim “slabšo” ekipo, če bo le možnost. Po resnici povem, da še nisem dosti razmišljal, kaj bo po sezoni. Najprej moramo zaključiti to sezono, potem bomo videli kako naprej.”

Oddaj komentar