Delavci Nigrada se ne strinjajo z menjavo direktorja

Po tem, ko je nadzorni svet mariborskega komunalnega podjetja Nigrad, v četrtek zvečer, kljub nasprotovanju zaposlenih imenoval novega vršilca dolžnosti direktorja tega podjetja, so včeraj delavci Nigrada znova izrazili nestrinjanje z menjavo direktorja. 

Spomnimo: Kot je po seji nadzornega sveta povedal njegov podpredsednik Igor Muhič, so se za Krevlja odločili na osnovi pisma župana, ki vztraja, da dosedanji v.d. direktorja Marko Plečko ni primeren za direktorja.

Včeraj zjutraj so se delavci sklicali zbor delavcev in ponovili nestrinjanje s ponovno menjavo na direktorskem mestu ter popoldne ponovno s počasno vožnjo in glasnim hupanjem mimo sedeža mariborske občine opozorili, da tako ne gre naprej. Podpredsednik sindikata Brane Novak pa je včeraj zjutraj povedal, da bodo poskušali pridobiti pravno mnenje o verodostojnosti najnovejše odločitve nadzornega sveta Nigrada.

Delavcem je prekipelo, potem ko Fištravec ni podal soglasja k imenovanju dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Marka Plečka za direktorja s polnim petletnim mandatom, čeprav ga je nadzorni svet Nigrada konec maja izbral med petimi kandidati. Zaposleni podpirajo imenovanje Plečka, saj je po njihovem prepričanju izboljšal komunikacijo v podjetju in tudi poslovanje, najbolj pa zato, ker je po njihovih ocenah skrajni čas, da se zagotovi stabilno poslovodstvo s polnim mandatom.

Plečko vztraja, da njegova menjava ni upravičena. “V šestih mesecih smo podjetje pripeljali tako daleč, da pozitivno posluje. Uredili smo odnose, dela imamo dovolj vsaj do konca leta,” je povedal.

Navedbe Fištravca, da si neupravičeno pripisuje uspeh za stabilno poslovanje podjetja, medtem ko naj bi za več kot tri četrtine vsega finančnega toka poskrbeli na Mestni občini Maribor, zavrača. “Takšne izjave so smešne in neresne. Zanje delamo posle po koncesijski pogodbi, ki smo jo dobili na javnem razpisu, ostali posli pa so vsi pridobljeni na podlagi zakona o javnih naročilih. Občina nam že po zakonu ne more dati ničesar pod mizo,” pravi Plečko.

Plečku mandat, za katerega je bil imenovan konec januarja letos, poteče jutri, 23. julija, v ponedeljek, 24. julija, pa naj bi bila že predvidena menjava poslov novemu v.d. direktorju. Plečko je napovedal, da bo s predajo počakal, dokler ne bo novi šef vpisan v sodni register.

Muhič včeraj popoldne sporočil, da je bil vpis Matjaža Krevlja v sodni register kot v.d. direktorja Nigrada z dnem 24. julij za obdobje šestih mesecev oz. do imenovanja novega direktorja že opravljen, saj mu je župan že podal soglasje. S tem je po njegovih trditvah tudi dokazano, da so bili četrtkovi sklepi nadzornega sveta sprejeti skladno s predpisi.

Vir: Lokalec.si

1 KOMENTAR

  1. Saj pa pri nas nimamo več delavskega samoupravljanja ! To je čisto izsiljevanje delavcev ! Lastnik je tisti ki odloča o direktorju ! In to je župan pa vseeno kdo je danes župan !

Oddaj komentar