Melania Trump v težavah zaradi tožbe

Melania Trump. Vir: Twitter

Melania Trump je bila zgrožena, ko so o njej zapisali, da je (takrat še Melania Knauss) v ZDA prišla kot drago plačana spremljevalka. V teh dneh je (spet) vroča tožba proti izdajatelju časopisa Daily Mail, ki jo je Trumpova vložila zaradi obrekovanja. Njen odvetnik je med argumenti navedel tudi možnost izgube pričakovanega zaslužka, kar je sprožilo ostre kritike.

Charles Harder je v tožbi navedel, da ima Melania Trump enkratno priložnost, da kot izjemno slavna in znana oseba sproži komercialno znamko za več produktov. Vsak od teh bi lahko pomenil milijone dolarjev zaslužka v času, ko je tožnica ena najbolj fotografiranih oseb na svetu. Svetovalec za etiko nekdanjega republikanskega predsednika Georga Busha mlajšega Richard Painter se je odzval z ostro kritiko. Trdi, da ta argument brez dvoma nakazuje, da namerava prva dama ZDA služiti s svojim javnim položajem. Meni, da gre za jasno kršenje pravil glede uporabe javnega položaja za zasebno korist in poziva kongres, naj sproži preiskavo.

Donald in Melania Trump, predsednik in prva dama ZDA. Vir: Twitter
Donald in Melania Trump, predsednik in prva dama ZDA. Vir: Twitter

Odvetnik Harder, ki je nekdanjemu poklicnemu rokoborcu Hulku Hoganu prislužil milijone s podobno tožbo proti sedaj propadlemu spletnemu mediju Gawker, pa trdi, da si ljudje argument napačno razlagajo. Pojasnjuje, da Melania nima namena služiti denarja s položajem prve dame. V nevladni organizaciji Projekt za vladni nadzor pa menijo, da gre za še enega v vrsti primerov, ko prva družina ZDA briše mejo med javno službo in zasebnimi poslovnimi interesi.

Spomnimo: Trumpova je tožbo blogerju Websterju Tarpleyju vložila zaradi članka iz avgusta lani, v katerem Tarpley navaja, da je tedanja Melanija Knauss po prihodu v ZDA delala kot drago plačana spremljevalka. Zgodbo so povzeli svetovni mediji, prva dama ZDA pa trdi, da je zaradi tega utrpela ogromno finančno škodo. Potem ko je sodnica v Marylandu pred dnevi zavrgla tožbo, jo je prva dama ZDA sedaj vložila v New Yorku.
Vir: Twitter, The New york times

Oddaj komentar