II. etapa največje kolesarske dirke Po Sloveniji kmalu v Mariboru

Ta teden bo ponovno potekala največja kolesarska prireditev dirke Po Sloveniji. Start II. etape kolesarske dirke bo v Mariboru, v četrtek20. junija, ob 11.20 na Trgu svobode

Prva etapa 26. kolesarske dirke Po Sloveniji bo v Ljubljani v sredo, 19. junija, nadaljevanje letošnje slovenske kolesarske pentlje pa bo v četrtek, 20. junija, v drugem največjem slovenskem mestu, v Mariboru. Start v Mariboru bo na Trgu svobode ob 11.20, kolesarji bodo s trga zavili na Titovo cesto ter nadaljevali dirko čez Titov most proti Slovenski Bistrici, Zrečam in Slovenskih Konjicam, nadaljevali skozi Zg. Poljčane, Šentjur in Štore ter II. etapo dirke zaključili v Celju. Start dirke, ki jo bosta prenašali televizijski hiši TV Slovenija in Eurosport, bo naznanil Marcos Tavares, kapetan NK Maribor.

Zapora cest
Organizator dogodka sporoča, da bo zaradi starta dirke v Mariboru v četrtek med 6. in 14. uro za ves promet zaprta Partizanska cesta (pri vstopu v modro cono). Od srede, 19. junija , od 22. ure do četrtka, 20. junija, do 14. ure bodo zaprta tudi vsa parkirišča na Trgu generala Maistra. Prehod kolesarjev skozi občino je predviden med 11.00 in 11.45. V tem času bodo nekateri odseki cest zaprti za promet za krajše časovno obdobje.
Maribočane in krajane ob trasi letošnje dirke vabimo, da se nam v čimvečjem številu pridružijo ob progi in s vzpodbujajnjem najboljših kolesarjev sveta pričarajo izjemno športno vzdušje. Še posebej živahno bo vzdušje na startu dirke na Trgu svobode, kjer bo posebni gost dogodka Marcos Tavares, kapetan Nogometnega kluba Maribor, ki bo naznanil start dirke,” so dejali organizatorji.

O kolesarski dirki Po Sloveniji
Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, prva “slovenska pentlja” pa je bila organizirana v maju leta 1993. Kolesarska dirka je uspešno prestala že 25. izvedb, ob tem se je nenehno razvijala v organizacijskem in tekmovalnem smislu, danes pa predstavlja vrhunski športni dogodek, ki vsako leto na slovenske ceste pritegne najbolj zveneča imena svetovnega kolesarstva. Z odličnimi partnerji in s sloganom “Fight for green” – boj za zeleno – doživlja kolesarska dirka Po Sloveniji svojevrsten preporod in postaja izjemen športni dogodek, ki poleg tekmovalnega adrenalina ponuja tudi vse elemente za mednarodno promocijo slovenskega športa, gospodarstva in ljudi. Več informacij o kolesarski dirki po Sloveniji: tourofslovenia.si.

Oddaj komentar